Σεμινάριο κατάρτισης προπονητών με τους Toni Nadal και Alberto Castellani

 
Σεμινάριο κατάρτισης προπονητών με τους Toni Nadal και Alberto Castellani
tn team Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 15:03

Δυο μεγάλα ονόματα προπονητών του παγκοσμίου τένις, οι Toni Nadal και Alberto Castellani, θα βρεθούν στο σεμινάριο κατάρτισης προπονητών (ATP Certified), που θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 10-12 Ιουνίου 2022 στην Αθήνα. Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.


Κλείστε θέση τώρα!

Διευρύνετε τις γνώσεις σας με την καθοδήγηση των καλύτερων! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Επαγγελματιών Προπονητών Τένις GPTCA (ATP Certified), διοργανώνει στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα σεμινάριο κατάρτισης προπονητών C Level Course, στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου του Παλαιού Φαλήρου, το τριήμερο 10-12 Ιουνίου 2022.

Το event στην επίσημη σελίδα της GPTCA

Κάποια από τα θέματα που θα αναπτυχθούν και θα διδαχθούν στο GPTCA Level C Course:

  • Ανακαλύψτε τη φιλοσοφία σας για την προπόνηση
  • Γενική εισαγωγή στη δομή τουρνουά ATP/WTA/ITF και ITF Juniors
  • Tennis fitness training
  • Σχεδιασμός σωματικής απόδοσης & διατροφή
  • Πνευματική προετοιμασία
  • Πως να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή στο γήπεδο
  • Συντονισμός προπόνησης τένις
  • Προθέρμανση εντός γηπέδου
  • Εκπαίδευση δεξιοτήτων συντονισμού: αντίδραση, μεταμόρφωση, διαφοροποίηση, ρυθμός, προσανατολισμός, ισορροπία, συνδυασμός κινήσεων
  • Αποτελεσματικός προγραμματισμός προπόνησης, αγώνων
  • Κανόνες σχεδιασμού ασκήσεων
  • Μετάβαση από το Junior στο Επαγγελματικό Τένις
  • Μάθετε να αντιμετωπίζετε τις απογοητεύσεις

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν δυο τεράστια ονόματα από το χώρο της προπονητικής σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Toni Nadal και Alberto Castellani.


Toni Nadal: Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1961 στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Ήταν ο μέντορας, ο πρώτος προπονητής του Rafael Nadal και βασικός προπονητής του από το 1990 έως το 2017, ενώ παραμένει συνεργάτης και σύμβουλός του έως και σήμερα.

Κατέκτησε ως προπονητής 16 Grand Slams τίτλους (10 Roland Garros, 3 US Open, 2 Wimbledon και 1 Australian Open), ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, 30 Masters 1000 και 75 τίτλους συνολικά στο ATP Tour.

Από τις αρχές του 2017, σταμάτησε να ακολουθεί τον Rafa στο tour και επικεντρώθηκε στο πρότζεκτ της Rafa Nadal Academy, δουλεύοντας και διοικώντας μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες τένις του κόσμου. Από το 2021 έχει επιστρέψει στο tour και προπονεί το Νο.9 του κόσμου, Felix Auger-Aliassime.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της GPTCA.


Alberto Castellani: Γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1948 στη Περούτζια της Ιταλίας. Αποφοίτησε ως καθηγητής τένις στην Εθνική Σχολή Καθηγητών της Ρώμης, της Ιταλικής Ομοσπονδίας Τένις, ενώ ειδικεύεται στο mental tennis και στην αθλητική ψυχολογία.

Για μια περίοδο 30 ετών, προπόνησε αρκετούς παίκτες στο κορυφαίο επίπεδο της ΑΤΡ, με ενδεικτικές τις συνεργασίες του με τους Marc Rosset (career high ATP #9), Janko Tipsarevic (ATP #8), Ivo Karlovic (ATP #14), Hicham Arazi (ATP #22), Karim Alami (ATP #25), Adrian Voinea (ATP #36), ενώ ως master στο mental τένις, ήταν και mental coach του Rainer Schuettler (ATP #5).

Έχει προπονήσει επίσης τις Εθνικές ομάδες του Μαρόκου και της Ταϊβάν στο Davis Cup. Στην πολυετή εμπειρία του από το tour, έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 300 τουρνουά, ATP, Grand Slams και Masters.

Για περισσότερα από 15 χρόνια διδάσκει στο τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Περούτζια, ενώ είναι μέλος της Coach Association της ΑΤΡ, που είναι η σημαντικότερη διεθνής οργάνωση επαγγελματιών προπονητών τένις παγκοσμίως, με μόνο 40 προπονητές απ' όλο τον κόσμο να βρίσκονται σε αυτή.

Σήμερα διευθύνει, ως τεχνικός διευθυντής, τα μαθήματα κατάρτισης για δασκάλους και προπονητές τένις της UISP, Tennis League (Unione Italiana SportperTutti), ενώ είναι επίσης διευθυντής της Επιστημονικής και Τεχνικής Επιτροπής του πρωταθλήματος τένις της UISP και πρόεδρος του Συνδέσμου παγκοσμίων προπονητών τένις υψηλού επιπέδου "Global Professional Tennis Coach Association", που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2010 κατά τη διάρκεια του US Open.

Τέλος, είναι εγγεγραμένος στον Επίσημο Κατάλογο τεχνικών, ειδικευμένων στην αθλητική ψυχολογία, σε ένα μητρώο που διαχειρίζεται το AIPS. Για αρκετά χρόνια πραγματοποίησε μαθήματα Tennis I και Tennis II στη σχολή Isef της Περούτζια, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για την τελική εξέταση.

Είναι πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ιταλίας και του Μαρόκου στην GPTCA.


Στο σεμινάριο κατάρτισης προπονητών C Level Course θα υπάρξει περιορισμένος αριθμών συμμετοχών.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο της GPTCA στην Ελλάδα, Χάρη Κρυσταλλόγιαννη, μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο +30 6945 979 777.

Κλείστε θέση τώρα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots