Διεθνές τουρνουά Ανδρών $25.000 στην Γλυφάδα

 
Διεθνές τουρνουά Ανδρών $25.000 στην Γλυφάδα
tennisnews team Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 - 22:07

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο τουρνουά ανδρών UTR Pro Tennis Tour $25.000 που διεξήχθη από την Δευτέρα 1η Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 7η Αυγούστου 2022 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Γλυφάδας.

Στο τουρνουά συμμετείχαν επαγγελματίες αθλητές από όλον τον κόσμο. Μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν ήταν οι Μάρκος Καλοβελώνης, Αριστοτέλης Θάνος, Γιάννης Στεργίου, Γιάννης Ξυλάς, Χρήστος Κεϊσίδης, Πάρης Γεμουχίδης, Θανάσης Στεργίου, Στέφανος Σχοινάς, Θανάσης Σπυρόπουλος ενώ απέναντί τους βρέθηκαν αθλητές από την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία κ.α.

Το τουρνουά εισήγαγε ένα πρωτοποριακό σύστημα αγώνων όπου όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 αγώνες ενώ μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτες κατατάσσονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο λαμβάνοντας όλοι χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $20.000. Η συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά έγινε βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR (Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονταν ζωντανά με «live streaming».

Το τουρνουά διοργάνωσε η μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Τένις Ελλάς» επιλέγοντας την συνεργασία με την UTR προκειμένου να δοθούν σε Έλληνες αθλητές περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής σε υψηλού επιπέδου διεθνείς αγώνες στον τόπο τους, ενώ παράλληλα να δίνεται σε αυτούς και η ευκαιρία να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν για την προετοιμασία τους καθώς και για ταξίδια αγώνων στο εξωτερικό.

Για την άρτια οργάνωση του τουρνουά η Τένις Ελλάς ευχαριστεί τον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας που παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του, όπως και τον Δήμο Γλυφάδας ενώ για την συνολική οικονομική υποστήριξη που αφορά χρηματικά έπαθλα, προϊόντα, υπηρεσίες και χορηγίες, η Τένις Ελλάς ευχαριστεί τους χορηγούς: Tatoi Club, Universal Tennis, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ., Βίκος Α.Ε., MaximaInsurance, Mediterraneo Hospital, Wilson. Τέλος, σημαντική ήταν και η συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η οποία με την Αιγίδα της παρείχε την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες αυτούς.

Νικητής του τουρνουά στην Γλυφάδα αναδείχθηκε ο Αριστοτέλης Θάνος κερδίζοντας στον τελικό το Γιάννη Ξυλά. Την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου, η Τένις Ελλάς διοργανώνει ένα δεύτερο διεθνές τουρνουά ανδρών $25.000 στο Tatoi Club.

Η Τένις Ελλάς είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που αναλώνονται και επανεπενδύονται εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της αντισφαίρισης με την διοργάνωση διεθνών αγώνων επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots