Ολοκληρώθηκε και 4o επαγγελματικό τουρνουά $25.000 στη Θεσσαλονίκη

 
Ολοκληρώθηκε και 4o επαγγελματικό τουρνουά $25.000 στη Θεσσαλονίκη
tennisnews team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 15:10

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επαγγελματικό τουρνουά γυναικών UTR Pro Tennis Tour $25.000 που διεξήχθη από τη Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου αγώνες με αθλήτριες από την Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Μολδαβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Περού και τη Σλοβακία, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 8 αθλήτριες: η Σόνια Κατσάλη, η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, η Ελένη Μτσεντλίτζε, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η Αθηνά Πίττα, η Μαρία Ελένη Πούλκα, η Στυλιανή Ρουσσοπούλου και η Μαριάνθη Χριστοφορίδου.

Χαρακτηριστικό των τουρνουά της σειράς UTR PTT $25K είναι ένα πρωτότυπο σύστημα αγώνων όπου όλες οι αθλήτριες, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 αγώνες, ενώ μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτριες κατατάσσονται από την πρώτη μέχρι και την τελευταία λαμβάνοντας όλες χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $20.000.

Η συμμετοχή των αθλητριών στο τουρνουά γίνεται βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR (Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με «live streaming».

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, η Ελληνίδα αθλήτρια Ελένη Μτσεντλίτζε κατέκτησε την πρώτη θέση νικώντας στον τελικό του τουρνουά την Περουβιανή Anastasia Iamachkine με σκορ 7/5, 6/4 και παρέλαβε την επιταγή της νικήτριας αξίας 3.600 δολαρίων.

Διοργανώτρια των αγώνων είναι ή μη κερδοσκοπική εταιρεία GMV Τένις Ελλάς η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Θοδωρή Γκλαβά με σκοπό να εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που να αναλώνονται και να επανεπενδύονται εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της ελληνικής αντισφαίρισης. Μεταξύ των στόχων της Τένις Ελλάς είναι και η διοργάνωση διεθνών επαγγελματικών αγώνων στην Ελλάδα και η ανάδειξη Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Στο πλαίσιο αυτό, το τουρνουά γυναικών που ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη είναι το τέταρτο της σειράς PTT $25.000 που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Προηγήθηκε τουρνουά ανδρών το Μάιο 2023, επίσης στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, καθώς και δύο ακόμα επαγγελματικά τουρνουά $25.000 το καλοκαίρι του 2022, ένα στον Όμιλο Αντισφαίρισης της Γλυφάδας και ένα στο Tatoi Tennis Club.

Με την ευκαιρία, η Τένις Ελλάς ευχαριστεί τον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης για την εξαίρετη φιλοξενία που παρείχε στους αγώνες αυτούς καθώς και τους χορηγούς της: Universal Tennis, Tatoi Club, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, Βίκος και Babolat για την υποστήριξή τους και την προσφορά τους στο ελληνικό τέννις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots