Διεθνές τουρνουά τένις $25.000 στο Τατόι

 
Διεθνές τουρνουά τένις $25.000 στο Τατόι
tn team Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 13:14

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο τουρνουά ανδρών UTR Pro Tennis Tour $25.000 που διεξήχθη από την Δευτέρα 8 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club. Το πρώτο τουρνουά της ίδιας σειράς είχε διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας.

Διοργανώτρια των αγώνων είναι ή Τένις Ελλάς, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εξασφαλίζει χορηγικούς πόρους και έσοδα που αναλώνονται και επανεπενδύονται εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της αντισφαίρισης.  Στόχος της Τένις Ελλάς είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα αλλά και η ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών.

Στο τουρνουά στο Tatoi Club έλαβαν μέρος αθλητές από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ρωσία, την Γερμανία, την Λευκορωσία, την Σερβία, την Κύπρο, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Τσεχία ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι αθλητές: Αριστοτέλης Θάνος, Γιάννης Ξυλάς, Χρήστος Κεϊσίδης, Πάρης Γεμουχίδης, Στέφανος Σχοινάς και Θανάσης Σπυρόπουλος.

Χαρακτηριστικό της σειράς UTR PTT $25K είναι ένα πρωτότυπο σύστημα αγώνων όπου όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, συμμετέχουν σε τουλάχιστον 5 ματς ενώ μετά την διεξαγωγή ενός διευρυμένου κύκλου ημιτελικών και τελικών αγώνων οι παίκτες κατατάσσονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο λαμβάνοντας όλοι χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $20.000. Η συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά γίνεται βάσει της διεθνούς βαθμολογίας τους στο UTR(Universal Tennis Rating) και όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με «live streaming». Νικητής στο Tatoi Club αναδείχθηκε ο Γερμανός Osman Torski κερδίζοντας στον τελικό αγώνα τον Αριστοτέλη Θάνο με 2-1 σετ.

Ο Διευθυντής Αγώνων σε Τατόι και Γλυφάδα και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Θοδωρής Αγγελίνος συνέβαλε στην επιτυχία των αγώνων και αναφέρθηκε πολύ θετικά στην προσπάθεια της Τένις Ελλάς να διοργανώσει παρόμοιους αγώνες στην Ελλάδα. «Οι αγώνες αυτοί είναι εξαιρετικοί διότι δίνουν την ευκαιρία σε Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου διεθνή τουρνουά χωρίς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης, λόγω των πολλών ματς που δίνει κάθε αθλητής, συμβάλουν σημαντικά στην αγωνιστική προετοιμασία τους, ενώ η απονομή χρηματικών επάθλων σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες προσφέρει πολύτιμη οικονομική ενίσχυση. Πρωτοβουλίες σαν αυτή είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του αγωνιστικού τένις στην Ελλάδα».

Η Τένις Ελλάς ευχαριστεί το Tatoi Club για την υποστήριξη και φιλοξενία που παρείχε στις άριστες εγκαταστάσεις του χωρίς την συμβολή του οποίου το τουρνουά δεν θα σημείωνε τόσο μεγάλη επιτυχία, καθώς και τις εταιρείες Universal Tennis, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, Βίκος και Wilson που βοήθησαν στις μέχρι σήμερα διοργανώσεις της. Σημαντική επίσης είναι και η συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η οποία με την Αιγίδα της παρείχε την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες αυτούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots