Μεγάλη νίκη για Κοροκοζίδη, στη 16άδα Λάκη, Παύλου και Σακελλαρίδη

 
Έλενα Κοροκοζίδη
Έλενα Κοροκοζίδη
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 17:39

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης η Έλενα Κοροκοζίδη, ενώ στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων προκρίθηκαν και οι Μιχαέλα Λάκη, Δήμητρα Παύλου και Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η Έλενα Κοροκοζίδη έβγαλε εκτός τη Λετονή Darja Semenistaja, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.257 στην παγκόσμια κατάταξη, με 2-6, 6-3, 7-6 (5), σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που πλησίασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδό της μετά το χαμένο 1ο σετ και να φτάσει σε μια πολύ σπουδαία ανατροπή. Στο 2ο σετ προηγήθηκε από νωρίς με break και δεν επέτρεψε στην Semenistaja να επιστρέψει, ενώ στο 3ο σετ ανέτρεψε το 2-5 και κυριαρχώντας στο court τα επόμενα λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει.

Αργότερα επέστρεψε και από το 5-6, σε ένα σημείο που βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα, ενώ στο tie-break ανέτρεψε το 3-5 για να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και την ακόμα μεγαλύτερη νίκη της.

Την πρόκριση για τη φάση των "16" στο δυνατό τουρνουά του Lyttos Beach πήραν άλλες 3 Ελληνίδες παίκτριες.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό, κέρδισε στο ελληνικό ντέρμπι τη Μάρθα Ματούλα με 6-2, 6-4. Η Μιχαέλα Λάκη δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Ρωσίδα Anna Ukolova, της οποίας επιβλήθηκε με 6-4, 6-1, ενώ με το ίδιο ακριβώς σκορ επικράτησε και η Δήμητρα Παύλου της Ρωσίδας Polina Leykina.

Η Μαριάνθη Χριστοφορίδου έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανίδα Carlota Martinez Cires, Νο.8 στο ταμπλό, από την οποία ηττήθηκε με 6-4, 6-1.

Στους άνδρες αγωνίστηκε ο Μιχάλης Σακελλαρίδης, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Τσέχο Martin Krumich με 6-4, 6-3.

Στα διπλά, στην προημιτελική φάση προκρίθηκε η Ελένη Χριστοφή και η Σλοβένα Pia Lovric, που κέρδισαν τις Leykina και Ukolova με 7-5, 6-2. Η Κοροκοζίδη και η Simona Ogescu ηττήθηκαν από τις Νο.4 του ταμπλό, Lina Gjorcheska και Dea Herdzelas με 6-1, 6-3, ενώ στο διπλό των ανδρών, οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Σκορίλας γνώρισαν την ήττα από τους Francois Musitelli και Jonas Schaer με 2-6, 6-2, 10-3.

Αύριο, για τον 2ο γύρο του μονού στις γυναίκες η Σαπφώ Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει τη Μιχαέλα Λάκη, ενώ η Δήμητρα Παύλου θα παίξει με τη Lina Gjorcheska και η Έλενα Κοροκοζίδη με τη Julia Terziyska. Στα προημιτελικά του διπλού, η Παύλου και η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσουν τις Oana Gavrila και Lia Karatancheva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots