Διεξαγωγή επιμορφωτικής ημερίδας προπονητών στην Λάρισα (pics)

 
Διεξαγωγή επιμορφωτικής ημερίδας προπονητών στην Λάρισα (pics)
tn team Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 - 14:51

Την Κυριακή 4/12 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του συλλόγου Ο.Α Αντισφαίριση & Ζωή - Tennislife Λάρισα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα προπονητών αντισφαίρισης, με θέμα το επίπεδο Blue stage που έρχεται να προστεθεί στο red, orange, green level για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών.

 Η όλη εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της ειδικότητας αντισφαίρισης του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, υπό την αιγίδα της Ε Ένωσης.

Την ημερίδα (θεωρητικό και πρακτικό μέρος) παρακολούθησαν 42 προπονητές και φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις βασικές αρχές της δομής ενός αποτελεσματικού προγράμματος τένις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σύμφωνα με τα παγκόσμια επικαιροποιημένα πρότυπα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντισφαίρισης (I.T.F.)

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι:

1. Μίζιος Δημήτριος MSc., εκπαιδευτικός ΠΕ11 Α/μιας εκπ/σης, ομοσπονδιακός προπονητής (Δομή του προγράμματος Blue stage, εξελικτική φάση, εξάσκηση δεξιοτήτων, επίτευξη βασικών στόχων με έμφαση στην δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος μάθησης με πρότυπα μαθήματα στο γήπεδο)

2. Παπαδημητρίου Δημήτριος PhD, διδάσκων της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων - ειδικότητα τένις, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους για την διεξαγωγή ενός πετυχημένου πρωταθλήματος τένις για παιδιά κάτω των 12 ετών, με στόχο την μεγιστοποίηση του χρόνου παιχνιδιού, την άντληση ικανοποίησης των συμμετεχόντων από πλήθος παράπλευρων δραστηριοτήτων για αθλητές, γονείς και συνοδούς.

Στόχος της ημερίδας να εφοδιάσει τους συναδέλφους προπονητές με updated γνώσεις για τις κυρίαρχες τάσεις στην διδακτική μεθοδολογία, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στο γήπεδο με καινοτόμες μορφές διδασκαλίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots