Καλές προσπάθειες για Τσιτσιπά, Αδάλογλου

 
Καλές προσπάθειες για Τσιτσιπά, Αδαλόγλου
Καλές προσπάθειες για Τσιτσιπά, Αδαλόγλου
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 - 16:12

Ο αθλητής της CTA, Πέτρος Τσιτσιπάς, και η Μάγδα Αδαλόγλου, που ήταν μαζί με την αποστολή της ακαδημίας στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν πολύ καλές προσπάθειες στους χθεσινούς τελικούς των μονών, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Corfu Cup της Grade 4 κατηγορίας της ITF.

Η Μάγδα Αδαλόγλου και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έφτασαν μέχρι τους τελικούς στα μονά της διοργάνωσης της ITF που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Κέρκυρα, Corfu Cup. Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν, αλλά αμφότεροι πραγματοποίησαν πολύ καλές προσπάθειες.

Η Αδαλόγλου ηττήθηκε μετά από έναν συναρπαστικό τελικό τριών σετ από την Ισπανίδα Helena Jansen Figueras, με 3-6, 7-6 (5), 3-6. Η 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια ήταν κοντά στην Ισπανίδα, με μια ηρωική μάχη έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ, όμως εκεί "λύγισε" και δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο σε Grade 4 διοργάνωση.

Αργότερα, ο Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον πολύ πιο έμπειρο Πολωνό Piotr Smietana, για τον τελικό του μονού αγοριών. Ο 18χρονος Smietana, ο οποίος είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Πέτρο, επικράτησε του αθλητή της CTA με 7-5, 6-2 σε ένα κλειστό πάντως παιχνίδι, για να κερδίσει τον τίτλο. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός σε τουρνουά της ITF για τον 15χρονο Τσιτσιπά.

Θυμίζουμε πως τον τίτλο στα διπλά των αγοριών κέρδισαν οι Gabriel Huber και Moritz Thiem, ενώ ο τίτλος στα διπλά των κοριτσιών είχε ελληνικό χρώμα, αφού πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Εμμανουέλα Αντωνάκη και Αθανασία Τσέλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots