Εμπειρίες για τα ελληνόπουλα στη Μόσχα

 
Εμπειρίες για τα ελληνόπουλα στη Μόσχα
Εμπειρίες για τα ελληνόπουλα στη Μόσχα
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 - 13:31

Μερικές πολύ όμορφες εμπειρίες έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν τα ελληνόπουλα που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα της Ρωσίας, για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 της Tennis Europe. Ανάμεσα σε μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές της κατηγορίας, βρίσκονται και οι Εμμανουέλα Αντωνάκη, Βασιλική Σταματογιαννοπούλου, Πέτρος Τσιτσιπάς και Αϊτόρ Ζερδίλας.

Δύο νίκες πέτυχε η Εμμανουέλα Αντωνάκη στην πολύ δυνατή διοργάνωση της Tennis Europe, όπου βρίσκονται οι κορυφαίες Ευρωπαίες τενίστριες κάτω των 16 ετών. Στον 1ο γύρο, η νεαρή Ελληνίδα, που σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 16, επέστρεψε από σετ πίσω για να κερδίσει τη Βόσνια Laura Tomic με 3-6, 6-2, 6-1.

Ακόμα εντυπωσιακότερη ήταν η Εμμανουέλα στον 2ο γύρο, όπου αντιμετώπισε τη Ρωσίδα Varvara Gracheva, No. 7 στο ταμπλό και Νο. 11 στη συνολική κατάταξη των κοριτσιών στην Tennis Europe, και επιβλήθηκε με το εμφατικό 6-4, 6-1! Στον 3ο γύρο η Αντωνάκη γνώρισε την ήττα από τη Βρετανίδα Nell Miller με 6-0, 7-6 (6), σε ένα παιχνίδι που προσπάθησε να φέρει στα μέτρα της στο 2ο σετ, στο οποίο ήταν πολύ καλύτερη από το πρώτο, αλλά δεν κατάφερε να το κερδίσει για να μείνει στο τουρνουά.

Στον 1ο γύρο του μονού των κοριτσιών, η Βασιλική Σταματογιαννοπούλου ηττήθηκε από την Αυστριακή Emily Meyer με 6-1, 6-2, ενώ η Κύπρια Ελένη Λουκά γνώρισε την ήττα από τη Βελγίδα Axana Mareen, με 6-2, 6-3. Η επίσης Κύπρια Φλορεντία Χατζηγεωργίου έχασε από τη Γαλλίδα Manon Leonard, με 6-1, 6-1.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Αϊτόρ Ζερδίλας ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Λετονό Daniils Batmanovs με 6-2, 7-6 (4), πραγματοποιώντας μια πολύ καλή προσπάθεια, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Δανό Sebastian Grundtvig, με 6-3, 6-1.

Στο μονό των αγοριών συμμετείχαν και δύο Κύπριοι τενίστες, οι Δημήτρης Λιβέρας και Σέργιος Κύζας. Ο Λιβέρας κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Σλοβένο Matic Podlipnik με 3-6, 6-4, 7-5 και ηττήθηκε έπειτα από ένα κλειστό ματς στον 2ο γύρο από τον Κροάτη Duje Ajdukovic, No. 8 στο ταμπλό, με 5-7, 6-1, 6-4. Ο Κύζας ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Γάλλο Jaimee Floyd Angele, με 6-3, 6-1.

Και οι 8 αθλητές, οι 4 που εκπροσωπούν τα χρώματα της Ελλάδας και οι 4 που εκπροσωπούν την Κύπρο, έχουν ανοιχτές υποχρεώσεις στα διπλά. Στα διπλά των κοριτσιών, οι Αντωνάκη και η Σταματογιαννοπούλου, πέρασαν με bye στον 2ο γύρο, όπου θα παίξουν με τις Λετονές Alise Cernecka και Daniela Vismane, No. 10 στο ταμπλό, αύριο. Σήμερα θα αγωνιστούν οι Κύπριες Χατζηγεωργίου και Λουκά, απέναντι στις Σουηδέζες Sydney Berlin και Alexandra Viktorovitch.

Στα διπλά των αγοριών, οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αϊτόρ Ζερδίλας θα παίξουν αύριο με τους Σκοπιανούς Mihail Kuseski και Obrad Markovski, No. 9 στο ταμπλό, για μια θέση στον 3ο γύρο. Αύριο θα αγωνιστούν και οι Κύζας και Λιβέρας, κόντρα στους Βέλγους Tibo Colson και Frederic Jacobs.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots