Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Μτσεντλίτζε (vid)

 
Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Μτσεντλίτζε (vid)
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 17:57

Η Ελένη Μτσεντλίτζε υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στον Ο.Α. Αθηνών, κερδίζοντας σε έναν συναρπαστικό τελικό την Εμμανουέλα Αντωνάκη με 2-1 σετ.

Η Ελένη Μτσεντλίτζε επικράτησε της Εμμανουέλας Αντωνάκη 2-6, 6-4, 7-5 στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών στον Ο.Α. Αθηνών και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 2η διαδοχική χρονιά και 3η συνολικά, μετά το 2018 και το 2022.

Ήταν ένας πολύ ωραίος τελικός, που έγινε στο κεντρικό γήπεδο του Ο.Α. Αθηνών με αρκετές εκατοντάδες κόσμου να δίνουν δυναμικό παρών.

Η Αντωνάκη ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έκλεισε γρήγορα το 1ο σετ με διαφορά διπλού break για το 6-2.

Πολύ κλειστά ήταν τα δύο επόμενα σετ, με την Μτσεντλίτζε να έχει μικρό προβάδισμα στο 2ο σετ, το οποίο και κράτησε ως το τέλος για να το πάρει με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η υπερασπίστρια του τίτλου προηγήθηκε με 2-0 και με 5-2, αλλά η Αντωνάκη έμεινε στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και 5-5 αντίστοιχα.

Με νέο break σταμάτησε το σερί της αντίπαλης της η Μτσεντλίτζε, η οποία πέρασε ξανά μπροστά με 6-5 και κράτησε το σερβίς της για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της στο 12ο game, μετά από περίπου 2,5 ώρες μιας πολύ σκληρής μάχης. 

Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα ο τελικός των ανδρών που θα ολοκληρώσει και τη φετινή διοργάνωση, ανάμεσα στον Αριστοτέλη Θάνο και τον Γιάννη Ξυλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots