Στον τελικό των διπλών ο Τριανταφύλλου

 
Στον τελικό των διπλών ο Τριανταφύλλου
Στον τελικό των διπλών ο Τριανταφύλλου
tennisnews team Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 - 20:45

Ο Ντάνιελ Τριανταφύλλου προκρίθηκε στον τελικό των διπλών του Bankia Cup, διοργάνωση της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, μαζί με τον Ρουμάνο Sebastian Cosmin Ghergus. Στην ημιτελική φάση των διπλών ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Μαργαρίτα Χουλιαρά και Βασιλεία Γρίβα, ενώ καλές παρουσίες είχαν στα μονά οι Ζωή Σπύρου και Ιωάννα Γιαννακού.

Με μια νίκη και μια ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το ταμπλό των μονών στο Bankia Cup της Βουλγαρίας ο Ντάνιελ Τριανταφύλλου. Ο 14χρονος Έλληνας αθλητής, κέρδισε στον 1ο γύρο τον Βούλγαρο Ivailo Dechev με 6-0, 7-5, στον 2ο γύρο όμως ηττήθηκε μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, από τον Βούλγαρο Mario Radev, με 6-1, 3-6, 7-6 (4).

Στα διπλά, ο Τριανταφύλλου προκρίθηκε σήμερα στον τελικό, συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη πορεία του με τον Ρουμάνο συμπαίκτη του, Sebastian Cosmin Ghergus. Οι δύο αθλητές κέρδισαν στον ημιτελικό της πόλης Bankia τους Βούλγαρους Nikolay Nedelchev και Petr Nesterov, με 7-5, 6-3.

Νωρίτερα στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Tennis Europe, είχαν αποκλείσει τους Nikola Kolyachev και Samuil Vrabtchev με 6-2, 6-1, καθώς και το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τους Βούλγαρους Samuil Konov και Simeon Terziev, με 6-3, 6-4. Στον αυριανό τελικό, ο Τριανταφύλλου και ο Ghergus θα αντιμετωπίσουν τους Βούλγαρους Veselin Kiselkov και Denislav Prodanov.

Πολύ καλή παρουσία είχαν στα διπλά και οι Μαργαρίτα Χουλιαρά και Βασιλεία Γρίβα, που έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση. Οι δυο Ελληνίδες είχαν αποκλείσει δύο ζευγάρια από Βουλγάρες τενίστριες, τις Nicol Chakmakova/Gabriela Miteva με 6-2, 6-2 και τις Valeria Besova/Dalia Georgieva με 3-6, 6-3, 10-6. Σήμερα, ηττήθηκαν στα ημιτελικά από τις Aminata Sall (Γαλλία) και Cristina Sosnovschi (Μολδαβία), με 6-4, 6-2.

Στα μονά, η Γρίβα και η Ζωή Σπύρου έφτασαν μέχρι τις "16" καλύτερες. Η πρώτη κέρδισε στην πρεμιέρα της την Βουλγάρα Mihaela Tsoneva με 6-4, 6-0, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από μια άλλη Βουλγάρα, τη Velina Mincheva, με 6-1, 6-2.

Αν και δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την εβδομάδα της, η Σπύρου κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της παιχνίδι, γυρνώντας από το 0-6 για να επικρατήσει της Βουλγάρας Mirela Shkumbova, με 0-6, 7-6 (4), 6-3. Στον 2ο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Aminata Sall, No. 3 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-2.

Καλές προσπάθειες πραγματοποίησαν και οι άλλες δυο Ελληνίδες παίκτριες που συμμετείχαν στο κυρίως ταμπλό των μονών στο Bankia Cup, Μαργαρίτα Χουλιαρά και Ιωάννα Γιαννακού. Η Μαργαρίτα ηττήθηκε από την Βουλγάρα Marina Hristova με 6-7 (6), 6-3, 6-1, ενώ η Ιωάννα αποκλείστηκε από μια άλλη Βουλγάρα, την 4η καλύτερη παίκτρια στο ταμπλό, Liliya Dimova, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots