2 στα 2 για τη Χριστοφορίδου στο Ηράκλειο

 
Μαριάνθη Χριστοφορίδου
Μαριάνθη Χριστοφορίδου
tn team Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 - 22:13

Η Μαριάνθη Χριστοφορίδου ζευγάρωσε τις νίκες της στο Ηράκλειο της Κρήτης και προκρίθηκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με την Ινδή Annika Kannan με 2-6, 6-1, 10-8, για να μπει στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Στον 1ο γύρο η Χριστοφορίδου, είχε πάρει τη νίκη εις βάρος της Αυστριακής Lena Ramharter, με 6-3, 6-1. Αύριο θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Carmen Lopez Martinez, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

Η Χριστοφορίδου έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο και στα γήπεδα του Lyttos Beach, με wild card για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης της προηγούμενης εβδομάδας. Αντιμετώπισε την κορυφαία του ταμπλό και Νο.635 στον κόσμο, Silvia Ambrosio από τη Γερμανία, απέναντι στην οποία τα πήγε αρκετά καλά, παρά την ήττα της με 6-3, 6-2.

Σήμερα αγωνίστηκε για τον 2ο προκριματικό γύρο των γυναικών και η Μαρία Ελένη Πούλκα, η οποία γνώρισε την ήττα από την Αυστριακή Zuzana Sopkova, με 6-0, 6-2. Στα προκριματικά συμμετείχε και η Στυλιανή Δημητριάδη, που επίσης έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο την προηγούμενη εβδομάδα, στα 14 μόλις χρόνια της, γνωρίζοντας την ήττα από την Καναδή Keira Blackbeard με 6-0, 6-0.

Στον 3ο προκριματικό γύρο προκρίθηκε η 14χρονη Ελληνοαυστραλή Tahlia Kokkinis, που κέρδισε την Ιταλίδα Francesca Dell'Edera με 6-1, 6-3 και θα παίξει αύριο με τη Γερμανίδα Lorena Schaedel για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

Στο ανδρικό τουρνουά, στον 2ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσαν τις παρουσίες τους οι Βίκτωρ Καλαϊτζής και Στέφανος Σχινάς. Ο Καλαϊτζής, ο οποίος είχε νικήσει τον Πολωνό Mikolaj Plenkiewicz με 6-3, 6-0, ηττήθηκε σήμερα από τον Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου με 6-1, 6-4.

Ο Σχινάς κέρδισε χθες τον Ντάνιελ Τριανταφύλλου σε ένα γεμάτο παιχνίδι με 6-4, 6-7, 10-6, όμως σήμερα ηττήθηκε από τον Τσέχο Daniel Siniakov, No.5 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0.

Στον 1ο γύρο των προκριματικών των ανδρών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους εκτός από τον Τριανταφύλλου και οι Μιχάλης Σακελλαρίδης, Δημήτρης Σακελλαρίδης και Χρήστος Αντωνόπουλος.

Αύριο θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά, ενώ θα γίνουν και οι πρώτες αναμετρήσεις για τα κύρια ταμπλό, σε μονά και διπλά. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα έχει μια δύσκολη αποστολή κόντρα στο Νο.7 του ταμπλό, τον Ιταλό Simone Roncalli. Δύσκολο έργο και για τον Γιάννη Κουντουράκη, που θα παίξει με τον Ρουμάνο Sebastian Gima, Νο.5 στο ταμπλό.

Στις γυναίκες, οι Σαπφώ Σακελλαρίδη θα παίξει με τη Σλοβάκα Stella Kovacicova, ενώ η Μιχαέλα Λάκη θα αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα Beatris Spasova. Στα διπλά, θα αγωνιστούν στους άνδρες οι Μιχάλης Σακελλαρίδης, Στέφανος Σχινάς, Χρήστος Αντωνόπουλος και Αλέξανδρος Σκορίλας, ενώ στις γυναίκες, θα παίξουν οι Σαπφώ Σακελλαρίδη, Μαριάνθη Χριστοφορίδου και Ελένη Χριστοφή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots