Ασλανισβίλι και Παλιούρας νικητές στα Κουφάλια! (pics)

 
Ασλανισβίλι και Παλιούρας νικητές στα Κουφάλια! (pics)
Ασλανισβίλι και Παλιούρας νικητές στα Κουφάλια! (pics)
tennisnews team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 19:42

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι και ο Δημήτρης Παλιούρας ολοκλήρωσαν τη γιορτή του τένις στα Κουφάλια. Για την Ασλανισβίλι ήταν ο πρώτος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe, ενώ για τον Παλιούρα ο 2ος διαδοχικός, μετά την επιτυχία του Κιλκίς.

Η Ασλανισβίλι, η οποία ήταν φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο Kilkis Cup και αγωνίστηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό σε διεθνή διοργάνωση, πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε της Ρουμάνας Patricia Georgiana Goina, No. 1 στο ταμπλό, με 7-6 (2), 6-1.

Έγραψε έναν ιδανικό επίλογο σε μια υπέροχη εβδομάδα η αθλήτρια της Collective, η οποία μάλιστα σήμερα γιόρτασε και τα 13α γενέθλιά της. Ούτε ένα σετ δεν έχασε σε 6 αναμετρήσεις στα Κουφάλια, κερδίζοντας κατά σειρά τις Μαρία Παυλίδου (6-0, 6-0), Pola Langiewicz (6-1, 6-1), Eυγενία Σίσκου Στρατηλάτη (6-0, 6-0), Ναταλία Μπάτσιου (6-0, 6-0) και Στυλιανή Ρουσσοπούλου, για να μπει στον τελικό.

Πολύ επιτυχημένη αντίστοιχα ήταν και η εβδομάδα του Δημήτρη Παλιούρα, που κέρδισε σε έναν πολύ ωραίο τελικό τον Μάριο Σαμολαδά με 6-3, 7-5 και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του σε διεθνές τουρνουά της Tennis Europe, μια εβδομάδα μετά την επιτυχία του στο Κιλκίς. 

Ο 15χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος μετράει 10 σερί νίκες, έδωσε 5 αγώνες αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, χωρίς να απωλέσει σετ. Απέκλεισε τους Nazar Posikira (6-2, 6-2), Κωνσταντίνο Τζακουρή (6-2, 6-3), Aleksa Misic (6-4, 6-3) και Andrey Kozlov (6-2, 6-3), για να προκριθεί στον τελικό. 

Θυμίζουμε πως ακόμα ένας τίτλος είχε ελληνική συμμετοχή στο τουρνουά, στα διπλά των αγοριών, όπου χθες οι Γιώργος Βάλαρης και Andrey Kozlov κέρδισαν στον τελικό τους κορυφαίους του ταμπλό, Alex Degabriele και Mikhail Rimskii, με 6-1, 7-5.

Στο διπλό των κοριτσιών, τη 2η θέση κατέλαβαν οι Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου και Ναταλία Κασσή, που ηττήθηκαν στον τελικό από τις Ρουμάνες Patricia Georgiana Goina και Oana Bianca Marinescu, No. 1 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots