Πρόκριση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Summer Cups

 
Πρόκριση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Summer Cups
tn team Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 21:43

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά της η Εθνική μας ομάδα Νέων Ανδρών στο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, αποκλείοντας τη Βόρεια Μακεδονία και προχωρώντας στα ημιτελικά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρίσκεται στο Κίεβο της Ουκρανίας με αρχηγό αποστολής τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μιχάλη Αδαλόγλου, κέρδισε σήμερα τη Βόρεια Μακεδονία με 2-1 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο πολύ φορμαρισμένος Άνταμ Σταύρακας επικράτησε του Marko Stoilkovski με 7-5, 6-4 και έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα. Ο Γιώργος Νουχάκης δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις ελληνικές νίκες, γνωρίζοντας την ήττα από τον Berk Bugarikj με 1-6, 3-6. Στο διπλό ωστόσο η Ελλάδα "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση, με τους Σταύρακα και Νουχάκη να κερδίζουν τους Bugarikj και Stoilkovski με 6-2, 6-3.

Η νίκη αυτή στέλνει την Ελλάδα στις "4" καλύτερες ομάδες του τουρνουά του Κιέβου, όπου θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Βουλγαρία, Νο.2 στο ταμπλό, που έχει στην αποστολή της και τον 18χρονο Petr Nesterov, No.28 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα στα 18άρια των κοριτσιών, που ηττήθηκε στο Maglie από την οικοδέσποινα Ιταλία με 3-0, για το αντίστοιχο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 κοριτσιών.

Είχαν μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή τα κορίτσια μας, απέναντι σε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, είχαν όμως ταυτόχρονα και την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες παρά την ήττα.

Στο πρώτο παιχνίδι η Στυλιανή Ρουσσοπούλου ηττήθηκε από την Eleonora Alvisi, μια παίκτρια που έχει φτάσει στο Νο.36 της παγκόσμιας κατάταξης κοριτσιών U18, με 7-5, 6-0. 

Στο δεύτερο μονό η Ελένη Λαζαρίδου γνώρισε την ήττα από την κορυφαία της Ιταλίας Lisa Pigato με 6-0, 6-1. Η 18χρονη Pigato έχει ήδη συμμετοχή σε πολλά WTA τουρνουά και βρίσκεται στο No.380 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA!

Στο διπλό, η Μαρία Γεωργιάδου και η Λαζαρίδου ηττήθηκαν από τις Alvisi και Matilde Paoletti με 6-4, 6-1.

Για την ημιτελική φάση η Ιταλία θα αντιμετωπίσει αύριο το Βέλγιο, ενώ η Ελλάδα δε θα συνεχίσει την προσπάθειά της, καθώς στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετέχουν μόνο 5 ομάδες και δεν υπάρχει consolation ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots