Ξανά στη 16άδα ο Σακελλαρίδης

 
Ξανά στη 16άδα ο Σακελλαρίδης
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 19:09

Για 2η διαδοχική εβδομάδα, ο Δημήτρης Σακελλαρίδης μπήκε στους "16" καλύτερους του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε σήμερα του Γερμανού Oscar Moraing με 6-2, 6-2 και προκρίθηκε στη φάση των "16" της hardcourt διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Lyttos Beach, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ήταν η 2η συνεχόμενη εβδομάδα που μπαίνει στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό, κάτι που κατάφερε και στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, στο οποίο είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά. Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει είτε τον Ιάπωνα Ryuki Matsuda, No.1 στο ταμπλό και No.545 στον κόσμο, είτε τον Ισραηλινό Ron Ellouck.

Σήμερα ολοκληρώθηκε το ταμπλό των προκριματικών στα μονά, με τον Στέφανο Σχινά να χάνει την πρόκριση στον τελευταίο γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Αυστραλό Corban Crowther με 6-1, 6-3.

Στο διπλό, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης νίκησαν τους Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Ανδρέα Πολυχρονόπουλο με 6-1, 6-4 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Πρόκριση και για τους Αλέξανδρο Σκορίλα και Αριστοτέλη Θάνο, που απέκλεισαν τους Mihai Alexandru Coman και Matthew William Donald με 7-5, 6-3.

Ο Γιάννης Ξυλάς δεν τα κατάφερε μαζί με τον Βρετανό συμπαίκτη του, David Quayle, με τον οποίο ηττήθηκαν από τους Matthia Uwe Kask και Samuele Pieri με 7-6 (5), 6-3, ενώ ο Χρήστος Γκλαβάς και ο Amit Shamash ηττήθηκαν από τους Ofek Shimanov και Ben Weintraub με 6-3, 6-1.

Στις γυναίκες, η Μαρία Ελένη Πούλκα, η οποία αγωνίστηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό με wild card, υπέστη την ήττα από την πολύ δυνατή Γερμανίδα Anja Wildgruber, No.6 στο ταμπλό, με 6-0, 6-0.

Στο διπλό, η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Ιταλίδα Laura Mair κέρδισαν τις Marcelina Podlinska και Vivien Sandberg με 6-0, 6-3 και μπήκαν στα προημιτελικά.

Εκτός έμεινε η Έλενα Κοροκοζίδη, που μαζί με τη Margarita Ignatjeva ηττήθηκαν από τις Iveta Dapkute και Aleksandra Julia Zuchanska με 4-6, 6-0, 10-6, καθώς και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου, η οποία μαζί με την Cristina Rovira γνώρισαν την ήττα από τις Sofia Milatova και Lian Tran, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών σε άνδρες και γυναίκες. Ο Γιάννης Ξυλάς θα παίξει με τον Ισπανό Nicolas Rafael Goldberg Alviani, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Lorenzo Sciahbasi, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας τον Αμερικανό Jake Van Emburgh.

Στο τουρνουά των γυναικών, που γίνεται στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach, η Σαπφώ Σακελλαρίδη θα παίξει με την Ιταλίδα Irene Lavino, η Έλενα Κοροκοζίδη με την Ουκρανή Yelyzaveta Chainykova και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου με την Ιταλίδα Viola Turini.

Αναλυτικά όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διοργάνωσης και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots