Πρωταθλήτρια η Μάγια στα Τίρανα

 
Πρωταθλήτρια η Μάγια στα Τίρανα
tn team Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 - 13:21

Η Αλεξάνδρα Μάγια είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στα Τίρανα της Αλβανίας, κατακτώντας τον τίτλο στο διπλό στη διοργάνωση της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στο μονό.

Η Αλεξάνδρα Μάγια και η Γερμανίδα συμπαίκτριά της, Emma Katarina Forgac, κατέκτησαν τον τίτλο στη διεθνή διοργάνωση της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, για την 3η κατηγορία των 16 ετών.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α Φιλοθέης, Νο.11 στην κατάταξη των 16 ετών στη χώρα μας, προκρίθηκε μαζί με την συμπαίκτριά της με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισε την Αλβανίδα Rea Qinami και την Ιταλίδα Gemma Elisabetta με 6-2, 6-3.

Στα ημιτελικά έπαιξε με τις Ελληνίδες Δήμητρα Παπασταύρου και Καλομοίρα Ράλλη, τις οποίες κέρδισε με 6-1, 6-0, ενώ στον τελικό Μάγια και Forgac επικράτησαν των Kiara Nina Kucikova και Ana Stojanovska με 6-0, 6-3.


Η Αλεξάνδρα Μάγια και η Emma Katarina Forgac έχασε μόλις 9 games στην πορεία τους μέχρι τον τίτλο στα Τίρανα.

Πολύ καλή πορεία και στα μονά είχε η Αλεξάνδρα, η οποία απέκλεισε τη Μαυροβούνια Stasa Bulatovic με 6-0, 6-2 και τη Βρετανίδα Ophelia Korpanec Davies με 2-6, 6-3, 6-3, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί ηττήθηκε από την Αλβανίδα Gresi Bajri, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Μεγάλη ήταν η ελληνική αποστολή αυτή την εβδομάδα στα Τίρανα, με τη συμμετοχή των Παπασταύρου και Ράλλη στα ημιτελικά του διπλού κοριτσιών, αλλά και την πορεία των Γιάννη Σακκά και Γιώργου Τζιτζιμίκα μέχρι τα ημιτελικά του διπλού αγοριών.

Στα κορίτσια μέχρι τον 2ο γύρο των μονών έφτασαν οι Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, Δήμητρα Παπασταύρου, Καλομοίρα Ράλλη και Μαρία Ηλιοπούλου, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Ζωή Σπυροπούλου,

Στο μονό των αγοριών, οι Γιάννης Σακκάς, Χρυσάφης Παλάζης, Δανιήλ Μανέτας και Χαράλαμπος Νέγκας έφτασαν μέχρι τον 2ο γύρο, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο ημιφιναλίστ του διπλού, Γιώργος Τζιτζιμίκας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots