Ημιτελικά στα μονά, τελικό στα διπλά Ασλανισβίλι και Καυκά!

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 - 20:02

Από δυο μεγάλες προκρίσεις πήραν σήμερα η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Ιφιγένεια Καυκά στην Κέρκυρα, για τα ημιτελικά του μονού και τον τελικό του διπλού, στο διεθνές τουνρουά της J4 κατηγορίας της ITF. Στον τελικό του διπλού θα είναι και η Αλεξάνδρα Μάγια, ενώ στον τελικό του διπλού αγοριών προκρίθηκαν οι Χρήστος Γκλαβάς και Σταύρος Μαστρογαμβράκης.

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις τους και στην πορεία τους προς τον πρώτο τίτλο σε επίπεδο ITF έδωσαν η Άρτεμις Ασλανισβίλι και Ιφιγένεια Καυκά στην Κέρκυρα, μπαίνοντας αμφότερες στους αυριανούς ημιτελικούς των μονών.

Η Ασλανισβίλι, η οποία είναι 15 ετών και αγωνίζεται μόλις για 3η φορά σε τουρνουά ITF, έχοντας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στο 1ο στη Λευκωσία το 2021 και μέχρι τον τελικό στο δεύτερο στην Πρέβεζα την προηγούμενη εβδομάδα, επιβλήθηκε της Ελένης Λαζαρίδου με 6-3, 6-1.

Η Καυκά, που είναι 16 ετών και έχει παίξει επίσης σε έναν τελικό και σε έναν ημιτελικό μέχρι τώρα σε διοργανώσεις της ITF, κέρδισε μια μάχη τριών σετ με τη Βρετανίδα Hannah Read, με 6-1, 3-6, 6-3.

Αύριο στα ημιτελικά οι δυο Ελληνίδες θα παίξουν με τις κορυφαίες παίκτριες του ταμπλό του Corfu Cup. Η Άρτεμις με την Βουλγάρα Rositsa Dencheva, No.1 στο ταμπλό και Νο.328 στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών U18, ενώ η Ιφιγένεια με τη Ρουμάνα Eva Maria Ionescu, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.496 στον κόσμο στα juniors.

Στο μονό των αγοριών, ο Σταύρος Μαστρογαμβράκης ολοκλήρωσε την καλή του πορεία στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε σήμερα από τον Ιταλό Fabio De Michele, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3. Ο Κύπριος Κωνσταντίνος Τζιακούρης συνεχίζει την πορεία του, αφού κέρδισε τον Ισραηλινό Otso Martikainen, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3, και θα παίξει αύριο με τον Σλοβάκο Marek Nano για μια θέση στον τελικό.

Στα διπλά, η Ασλανισβίλι και η Αλεξάνδρα Μάγια κέρδισαν την Dencheva και την Κύπρια Έμμα Φαντούση, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2, για να μπουν στον μεγάλο τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Καυκά και την Αμερικανίδα Mia Garber, Νο.2 στο ταμπλό, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό τις Βρετανίδες Hannah Read και Hannah Rylatt με 7-5, 6-1.

Στο διπλό των αγοριών, οι Χρήστος Γκλαβάς και Σταύρος Μαστρογαμβράκης επικράτησαν έπειτα από έναν συναρπαστικό ημιτελικό των Άγγελου Αυγέρη και Στέφανου Πουρναρόπουλου με 6-7 (3), 6-4, 10-8 και προκρίθηκαν στον τελικό. Εκεί θα παίξουν με τους Βρετανούς Mason Dace και Joseph Mazingham, που κέρδισαν στα ημιτελικά τους Βίκτωρα Καλαϊτζή και Παύλο Τσιτσιπά με 6-3, 5-7, 10-5.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Corfu Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots