Με ελληνικό χρώμα και οι 4 τελικοί στο Κιλκίς

 
H Λυδία Παναγιωτίδου
H Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 - 15:18

Ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που διεξάγεται στα γήπεδα του Κιλκίς, με τη Λυδία Παναγιωτίδου, την Κατερίνα Ουσταμπασίδου, τον Άλκη Μιχαλακόπουλο και τον Γιώργο Μίταλα να παίρνουν τις προκρίσεις για τους τελικούς των μονών, ενώ και οι τελικοί στα διπλά θα έχουν ελληνικό χρώμα.

Η Λυδία Παναγιωτίδου κέρδισε τη Βασιλική Γορανίτη με 7-5, 6-1 και θα διεκδικήσει ακόμα έναν τίτλο σε διοργάνωση της Tennis Europe, τον 4ο για φέτος και 14ο συνολικά στην καριέρα της - 5ο στα μονά.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει την Κατερίνα Ουσταμπασίδου, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό την Χρυσούλα Παρασκευοπούλου με 6-2, 6-0. Εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της η Ουσταμπασίδου, η οποία έχασε μόλις 5 games σε 4 αγώνες έως τώρα στο τουρνουά και θα διεκδικήσει τον 2ο φετινό τίτλο της στα μονά μετά απ' αυτόν στο Ηράκλειο και 4ο συνολικά στην καριέρα της.

Στα αγόρια, ο Άλκης Μιχαλακόπουλος κέρδισε τον Νικόλα Ζάχο με 6-4, 6-0 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον 4ο φετινό τίτλο του (2ο στα μονά) και 10ο συνολικά στην καριέρα του σε διοργάνωση της Tennis Europe (6ο στα μονά).

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Μίταλα, που νίκησε τον Παναγιώτη Γραμματικάκη με 6-0, 6-7 (2), 6-1 και θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του σε τουρνουά της Tennis Europe.

Ελληνική υπόθεση θα είναι και οι τελικοί των διπλών στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe στο Κιλκίς.

Η Στελίνα Νούτσου και η Παρασκευοπούλου κέρδισαν την Αναστασία Μπαμπαρούτση και την Ιωάννα Κυριακού με 6-1, 6-2 και μπήκαν στον τελικό, όπου θα παίξουν με τη Μαρία Ηλιοπούλου και τη Ρουμάνα παρτενέρ της, Narcisa Renata Marcu. Οι δυο τελευταίες κέρδισαν τις Χριστίνα Αμουργιανού και Ευθυμία Πέτσουλα με 7-5, 6-4.

Στο διπλό των αγοριών, οι Έκτορας Τσατσάκης και Βαγγέλης Βάλσαμος κέρδισαν τους Ραφαήλ Γακόπουλο και Γιώργο Σιάντση με 6-4, 6-3 για να μπουν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και Νικόλα Ζάχο, που απέκλεισαν με τη σειρά τους, τους Φινλανδούς Oliver Kiljunen και Oliver Pulkki, με 6-2, 6-3.

Οι τελικοί των μονών θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 το πρωί, ενώ στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι τελικοί των διπλών.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Kilkis Cup εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots