ITF Peja: Στους τελικούς Πουρναρόπουλος και Παναγιωτίδου

 
Στέφανος Πουρναρόπουλος
Στέφανος Πουρναρόπουλος
tn team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:44

Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου προκρίθηκαν στους τελικούς σε μονά και διπλά στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στην πόλη Πέγια στο Κόσοβο! Πολλές οι επιτυχίες για τα ελληνόπουλα στο τουρνουά του Κοσόβου.

Πολλές είναι οι ελληνικές συμμετοχές και οι επιτυχίες αυτή την εβδομάδα στο hardcourt τουρνουά της J30 κατηγορίας της ITF στην Πέγια του Κοσόβου.

Στα μονά, εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, που αμφότεροι θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στους αυριανούς τελικούς των μονών.

Ο Πουρναρόπουλος, Νο.1 στο ταμπλό των αγοριών, κέρδισε τον Σκοπιανό Aleksandar Trifunovski με 6-4, 6-2 στον σημερινό ημιτελικό και θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο απέναντι στον Αμερικανό Teodor Davidov. Ο τελευταίος επικράτησε στον άλλον ημιτελικό του Νικόλα Χατζηαβραάμ με 3-6, 6-3, 6-3.

Στο μονό των κοριτσιών, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου κέρδισε για τα ημιτελικά την Ουκρανή Mariya Yemshanova με το εμφατικό 6-1, 6-0. Στον αυριανό τελικό, η Παναγιωτίδου, Νο.1 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη Νο.2 του ταμπλό Αλβανίδα, Gresi Bajri.

Στα διπλά και οι δυο τίτλοι θα πάνε σε ελληνικά χέρια, αφού και οι δυο τελικοί θα έχουν αμιγώς ελληνικό χρώμα.

Στα αγόρια, οι Άγγελος Αυγέρης και Πουρναρόπουλος κέρδισαν μετά από ένα κλειστό ματς τους Μαυροβούνιους Stefan Djokovic και Skender Katana με 6-7 (3), 7-6 (2), 11-9 για τα ημιτελικά. Στον άλλον ημιτελικό, ο Νικόλας Χατζηαβραάμ και ο Σλοβένος Blaz Steblaj, πήραν τη νίκη επί των Βρετανών Casey Drake και Oliver Page, με 6-4, 6-4.

Στο διπλό κοριτσιών, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και η μικρή της αδερφή, Λυδία, κέρδισαν στα ημιτελικά τις Σκοπιανές Jana Bozinovksa και Ana Mitevska με 6-4, 6-0. Στον αυριανό τελικό θα αναμετρηθούν με τις Τατιάνα Γητοπούλου και Έλενα Παλιούρα, που απέκλεισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, Gresi Bajri και Αλεξάνδρα Μάγια, με 6-4, 7-6 (5).

Εκτός από την καλή πορεία του Νικόλα Χατζηαβραάμ έως τα ημιτελικά του μονού και φυσικά την παρουσία του Πουρναρόπουλου στον τελικό, στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών έπαιξαν ακόμα  οι Νίκος Κατσάνος και Άγγελος Αυγέρης, που αμφότεροι ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στη 16άδα.

Στα κορίτσια, εκτός από την πρόκριση της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου στον τελικό, είχαμε άλλες 3 Ελληνίδες στα προημιτελικά: τις Τατιάνα Γητοπούλου, Αλεξάνδρα Μάγια και Ελένη Χατζηαβραάμ, που είχαν όλες πολύ καλές προσπάθειες και πέτυχαν από 2 νίκες.

Μια νίκη πέτυχε η Έλενα Παλιούρα, που έφτασε μέχρι τη φάση των "16", ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Λυδία Παναγιωτίδου, η οποία είναι μόλις 13 ετών και παρόλα αυτά κοίταξε στα μάτια τη 16χρονη Jana Bozinovska, Νο.6 στο ταμπλό, από την οποία τελικά ηττήθηκε με 1-6, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots