Double για την Παναγιωτίδου στην Πέγια (pics)

 
Double για την Παναγιωτίδου στην Πέγια (pics)
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:24

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά μαζί με την αδερφή της, Λυδία, στο διεθνές τουρνουά της J30 κατηγορίας της ITF στην Πέγια στο Κόσοβο. Πρωταθλητές στο διπλό αγοριών οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος.

Η Παναγιωτίδου ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στα ταμπλό των κοριτσιών του Peja Open αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας και τους δυο τελικούς που έδωσε σήμερα.

Στα μονά, η 15χρονη αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.572 στην παγκόσμια κατάταξη U18, επιβλήθηκε της 17χρονης Αλβανίδας Gresi Bajri, Nο.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

Ήταν μια τρομερή εβδομάδα για την Αλεξάνδρα, που έχασε μόλις 15 games στην πορεία της έως τον τίτλο. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Αλβανίδα Rea Qinami με 6-0, 6-1, στον 2ο γύρο τη Γερμανίδα Juliane Koschinski με 6-3, 6-3, στα προημιτελικά την Σκοπιανή Jana Bozinovska με 6-2, 6-3 και στα ημιτελικά την Ουκρανή Mariya Yemshanova με 6-1, 6-0.

Αργότερα, στον αμιγώς ελληνικό τελικό του διπλού κοριτσιών, η Αλεξάνδρα και η Λυδία Παναγιωτίδου κέρδισαν τις Τατιάνα Γητοπούλου και Έλενα Παλιούρα με 6-2, 6-3.

Η Αλεξάνδρα κέρδισε για 1η φορά τίτλο στα μονά σε διοργάνωση U18 της ITF, ενώ στα διπλά έφτασε τους 3 τίτλους, αφού είχε κερδίσει το J30 στα Τίρανα το 2022 και το J60 στο Βελιγράδι φέτος, μαζί με την Ceylin Ipek. Για τη Λυδία, που είναι μόλις 13 ετών, ήταν ο 1ος τίτλος στο Circuit της ITF.

Τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση είχαμε σήμερα και στους τελικούς των αγοριών, με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο να συμμετέχει και στους δυο.

Μετά από ένα μεγάλο ματς, ο Στέφανος ηττήθηκε από τον Αμερικανό Teodor Davidov στο tie-break του 3ου σετ, με 4-6, 6-4, 7-6 (1), καταλαμβάνοντας έτσι τη 2η θέση στα μονά.

Αργότερα, στον τελικό του διπλού, ο Πουρναρόπουλος και ο Αυγέρης κέρδισαν τους Νικόλα Χατζηαβραάμ και Blaz Steblaj, σε ακόμα ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με 6-1, 5-7, 10-8.

Ήταν η 2η συνεχόμενη εβδομάδα που έπαιξαν μαζί σε έναν τελικό ο Πουρναρόπουλος και ο Αυγέρης, αφού πριν μια εβδομάδα ήταν φιναλίστ στο J30 των Σκοπίων. Αυτή τη φορά κέρδισαν τον τίτλο, που ήταν ο 3ος που έχουν κερδίσει μαζί, μετά το ίδιο τουρνουά πέρσι στην Πέγια, καθώς και το επίσης J30 τουρνουά στα Τίρανα που είχαν κερδίσει λίγες εβδομάδες μετά.

Αυτοί είναι και οι 3 διεθνείς τίτλοι που έχει στο ενεργητικό του σε ITF επίπεδο ο Αυγέρης, με τον Πουρναρόπουλο να φτάνει σήμερα τους 4, αφού έχει κερδίσει και έναν τίτλο μαζί με τον Ανδρέα Λοϊζά στο J60 του Βελιγραδίου νωρίτερα φέτος.


Οι πρωταθλητές και οι φιναλίστ των μονών


Η Λυδία και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου


Οι Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η Λυδία Παναγιωτίδου, η Τατιάνα Γητοπούλου και η Έλενα Παλιούρα


Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος


Ο Άγγελος Αυγέρης και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος


Ο Blaz Steblaj, o Νικόλας Χατζηαβραάμ, ο Άγγελος Αυγέρης και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος


Ο Άγγελος Αυγέρης και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots