Σε δυο τελικούς η Παναγιωτίδου στο Κόσοβο

 
Η ελληνική αποστολή στην Πέγια: Ελένη Χατζηαβραάμ, Μαρίζα Τσιρώνη, Αλεξάνδρα Μάγια, Έλενα Παλιούρα, Στέφανος Πουρναρόπουλος, Άγγελος Αυγέρης, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Λυδία Παναγιωτίδου και Νικόλας Χατζηαβραάμ.
Η ελληνική αποστολή στην Πέγια: Ελένη Χατζηαβραάμ, Μαρίζα Τσιρώνη, Αλεξάνδρα Μάγια, Έλενα Παλιούρα, Στέφανος Πουρναρόπουλος, Άγγελος Αυγέρης, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Λυδία Παναγιωτίδου και Νικόλας Χατζηαβραάμ.
tn team Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:49

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου προκρίθηκε σε δυο τελικούς στο J30 της ITF στην Πέγια στο Κόσοβο. Στον τελικό του διπλού θα παίξει πλάι στην αδερφή της, Λυδία Παναγιωτίδου, και απέναντι σε μια ακόμα Ελληνίδα, την Αλεξάνδρα Μάγια.

Η ελληνική εκπροσώπηση ήταν πολύ έντονη και "κυρίευσε" τα ταμπλό στο διεθνές τουρνουά της ITF στην Πέγια του Κόσοβου αυτή την εβδομάδα.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου είναι η παίκτρια που ξεχωρίζει μέχρι τώρα στο τουρνουά των κοριτσιών, αφού βρίσκεται και στους δυο τελικούς και θα διεκδικήσει δυο πρωτιές αύριο, μόλις μια εβδομάδα μετά από το "double" που έκανε στην ίδια πόλη.

Στα μονά, η 15χρονη Αλεξάνδρα, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.503 στον κόσμο στα 18άρια, κέρδισε τη Μαρίζα Τσιρώνη με 6-1, 7-5.

Θα παίξει αύριο με την Αλβανίδα Gresi Bajri, Nο.2 στο ταμπλό, που στον άλλον ημιτελικό απέκλεισε τη Νο.3, Αλεξάνδρα Μάγια, με 6-2, 7-5.

Η Παναγιωτίδου και η Bajri θα "μονομαχήσουν" και στον τελικό του διπλού, αφού η Αλεξάνδρα μαζί με την αδερφή της, Λυδία Παναγιωτίδου, κέρδισαν στα ημιτελικά τις No.2 του ταμπλό, Maria Ivankovic και Kaja Najzer, με 4-6, 6-3, 11-9.

Στον άλλον ημιτελικό η Bajri και η Αλεξάνδρα Μάγια κέρδισαν την Έλενα Παλιούρα και τη συμπαίκτριά της, Jana Bozinovska, με 7-5, 6-3.

Στα αγόρια, ολοκλήρωσε σήμερα την πολύ καλή του πορεία έως τα ημιτελικά ο Νικόλας Χατζηαβραάμ, που ειδικά στο 1ο σετ πάλεψε πολύ σκληρά, όμως τελικά ηττήθηκε από τον Amar Huseinovic, No.2 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-0.

Στα διπλά, όπου είχαμε διπλούς αγώνες σήμερα εξαιτίας των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, ο Χατζηαβραάμ και ο Blaz Steblaj κέρδισαν τους Βρετανούς Casey Drake και Oliver Page με 6-4, 1-6, 10-6 για να μπουν στα ημιτελικά, όπου ολοκλήρωσαν την πορεία τους.

Αξιόλογες πορείες αυτή την εβδομάδα στην Πέγια είχαν όλα τα ελληνόπουλα, με τη μόλις 13χρονη Λυδία Παναγιωτίδου να προκρίνεται στον πρώτο της προημιτελικό σε ITF διοργάνωση, όπου τη σταμάτησε η αδερφή της, Αλεξάνδρα. Στα προημιτελικά έφτασε και η Ελένη Χατζηαβραάμ, ενώ μέχρι τις "16" έφτασε η Έλενα Παλιούρα, με τις δυο Ελληνίδες αθλήτριες να γνωρίζουν αμφότερες την ήττα από την Bajri.

Στα αγόρια εκτός από τον Χατζηαβραάμ αγωνίστηκαν ακόμα στο κυρίως ταμπλό ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και ο Άγγελος Αυγέρης, που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 1ο γύρο μετά από κλειστά ματς, ενώ έπαιξαν μαζί και στο διπλό, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots