Πρωταθλήτρια στα διπλά η Γραμματικοπούλου!

 
Πρωταθλήτρια στα διπλά η Γραμματικοπούλου!
Πρωταθλήτρια στα διπλά η Γραμματικοπούλου!
tennisnews team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 - 21:50

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα διπλά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Darmstadt στη Γερμανία, μαζί με την Anna Kalinskaya. Ήταν ο 3ος τίτλος για τη 19χρονη Ελληνίδα σε 25άρι τουρνουά της ITF, περίπου ένα μήνα μετά από το "double" που έκανε στο Μινσκ.

Η Γραμματικοπούλου και η Kalinskaya κυριάρχησαν στον σημερινό τελικό του Tennis International στο Darmstadt της Γερμανίας. Οι δύο νεαρές τενίστριες έχασαν μόνο 5 games από τις Anita Husaric (Βοσνία) και Dalila Jakupovic (Σλοβενία), τις οποίες κέρδισαν με 6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 22 λεπτά.

Η 19χρονη Ελληνίδα και η 17χρονη Ρωσίδα κατέκτησαν τον δεύτερο τους τίτλο ως ομάδα, αφού είχαν κερδίσει και στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων στο Μινσκ της Λευκορωσίας, τον προηγούμενο μήνα.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία είχε κατακτήσει και το ταμπλό των μονών σε εκείνο το τουρνουά, σήκωσε τον 3ο της τίτλο σε διοργάνωση των 25.000 δολαρίων της ITF, 4ο φετινό και 19ο συνολικά στην καριέρα της (9 στα μονά και 10 στα διπλά).

Οι Γραμματικοπούλου και Kalinskaya δεν έχασαν ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα στο Darmstadt. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τις Dea Herdzelas (Βοσνία) και Tena Lukas (Κροατία) με 6-2, 6-3, ενώ στα προημιτελικά επικράτησαν των Deniz Khazaniuk (Ισραήλ) και Isabella Shinikova (Βουλγαρία) με 6-3, 6-1. Στον ημιτελικό επιβλήθηκαν των Guadalupe Perez Rojaz (Αργεντινή) και Oana Georgeta Simion (Ρουμανία) με 6-4, 6-2.

Στον τελικό, η Βαλεντίνη πήρε και μια ρεβάνς από την Jakupovic, καθώς θυμίζουμε η 25χρονη Σλοβένα ήταν εκείνη που σταμάτησε την προσπάθεια της Ελληνίδας στα μονά της χωμάτινης διοργάνωσης της Γερμανίας, κερδίζοντάς την στον 2ο γύρο με 6-0, 6-7 (1), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots