Εκτός 16άδας η Γραμματικοπούλου - στα ημιτελικά του διπλού

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tennisnews team Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 - 10:15

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Panna Udvardy και έμεινε εκτός 16άδας στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Μπουένος Άιρες. Στα διπλά, η Ελληνίδα παίκτρια εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά.

Η Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρέζα Udvardy, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο Μπουένος Άιρες, με 6-1, 6-4.

Η 24χρονη Ελληνίδα έχασε την ευκαιρία να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ, όμως η Udvardy κέρδισε τα 4 επόμενα games και προηγήθηκε με 5-3. Η Βαλεντίνη έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, καθώς μείωσε σε 5-4 και ήταν 2 πόντους μακριά από την ισοφάριση, όμως η 22χρονη Ουγγαρέζα "κλείδωσε" τη νίκη της στο 10ο game.

Χθες αγωνίστηκε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ για το διπλό, με παρτενέρ την Ελβετίδα Susan Bandecchi. Οι δυο παίκτριες ηττήθηκαν από τις Αργεντινές Victoria Bosio και Maria Lourdes Carle, με 6-4, 6-3.

Η Παπαμιχαήλ είχε παίξει την προηγούμενη μέρα στο μονό, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στη Γιαπωνέζα Yuki Naito, No.3 στο ταμπλό, γνωρίζονας τελικά την ήττα με 6-1, 1-6, 4-6.

Η Γραμματικοπούλου συνεχίζει να έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο τουρνουά του Μπουένος Άιρες, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά του διπλού, μαζί με την Ολλανδέζα Richel Hogenkamp.

Οι δυο παίκτριες είχαν κερδίσει τις Αργεντινές Julieta Lara Estable και Jazmin Ortenzi με 6-4, 6-0 στον 1ο γύρο και στα προημτιελικά ξεπέρασαν με walkover τις κορυφαίες του ταμπλό, Marie Benoit και Kateryna Bondarenko.

Στα ημιτελικά, Γραμματικοπούλου και Hogenkamp θα αντιμετωπίσουν είτε τις Katharina Gerlach και Maria Fernanda Herazo Gonzalez, είτε τις Andrea Gamiz και Guillermina Naya.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots