"Χάλκινη" η Καλογεροπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών

 
"Χάλκινη" η Καλογεροπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών
tn team Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 12:45

Με μια μεγάλη διάκριση για το ελληνικό τένις ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών στο τένις, που φιλοξενήθηκε στην Χερσόνησο της Κρήτης και στα γήπεδα του Lyttos Beach, αφού η Βασιλική Καλογεροπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε το Σάββατο στη Lyttos Beach Tennis Academy, με μια μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα αθλήτρια Βασιλική Καλογεροπούλου, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Θυμίζουμε πως η Βασιλική ξεκίνησε την πορεία της από τον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye εξαιτίας της καλής της θέσης στην κατάταξη (Νο.3 ταμπλό). Εκεί κέρδισε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Γαλλίδα Anne Cointe με 3-6, 6-2, 6-3 και μπήκε στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά έπαιξε ακόμα καλύτερα, απέναντι στην Ιταλίδα Guilia Bassini. Πήρε το 1ο σετ με 6-1 και παρότι βρέθηκε πίσω με 0-4 στο 2ο σετ, κατάφερε να το κερδίσει και αυτό για να επικρατήσει με 6-1, 6-4!

Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Ρωσίδας Anastasiia Lasitsa, από την οποία ηττήθηκε με 2-6, 2-6 στα ημιτελικά. Η Lasitsa κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας με το ίδιο σκορ και την Stasa Srbulovic από τη Σερβία, ενώ η Καλογεροπούλου κατετάγη 3η και η Γερμανίδα Heike Albrecht 4η.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots