Πολύ καλές νίκες για Δέσποινα και Βαλεντίνη στο Αμστελφέιν

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 23:46

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχαν δύσκολα παιχνίδια, αλλά αμφότερες κέρδισαν στα τρια σετ και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Αμστελφέιν στην Ολλανδία.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία πρόσφατα κατέκτησε έναν τίτλο σε διοργάνωση 60.000 δολαρίων στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβλήθηκε μιας παίκτριας που πέρασε από το Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, της Γαλλίδας Chloe Paquet, με 2-6, 6-4, 6-3.

Έχασε γρήγορα την επαφή με το σκορ στο 1ο σετ η 28χρονη Ελληνίδα, Νο.227 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς βρέθηκε πίσω με 1-5. Δεν πτοήθηκε όμως, πέρασε στην αντεπίθεση από το ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο είχε από νωρίς το πάνω χέρι, ενώ στο 3ο σετ ανέτρεψε το 0-3 για να το κερδίσει με 6-3 και να κάνει την ανατροπή σε 2 ώρες και 14 λεπτά.

Δύσκολο παιχνίδι είχε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, απέναντι στην Τουρκάλα Ipek Oz, Νο.476 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.50 στην κατάταξη της ITF. Αν και προηγήθηκε με σετ, η Βαλεντίνη οδηγήθηκε σε 3ο και εκεί ήταν τα πάντα ανοιχτά μέχρι το 3-3, όμως η 24χρονη Ελληνίδα πήρε τα 3 επόμενα games και ολοκλήρωσε τη νίκη.

Αργότερα, η Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε και στο διπλό, όπου μαζί με την Ισπανίδα Irene Burillo Escorihuela κοίταξαν στα μάτια τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρωσίδα Amina Anshba και την Τσέχα Anastasia Detiuc, στο τέλος όμως ηττήθηκαν με 4-6, 6-2, 10-6.

Η Βαλεντίνη είχε παίξει χθες στο διπλό, μαζί με τη συμπαίκτριά της Richel Hogenkamp, γνωρίζοντας την ήττα από την Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis και την Αυστριακή Julia Grabher με 6-4, 6-2.

Αύριο το χωμάτινο τουρνουά των 60.000 δολαρίων θα συνεχιστεί με τις αναμετρήσεις του 2ου γύρου. Η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Andreea Prisacariu, από τη Ρουμανία, ενώ η Γραμματικοπούλου θα παίξει με την Ολλανδέζα Suzan Lamens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots