Στα ημιτελικά Παύλου και Χριστοφή

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 - 17:45

Η Δήμητρα Παύλου κέρδισε το ελληνικό ντέρμπι με τη Μιχαέλα Λάκη σήμερα στο Lyttos Beach και προκρίθηκε στον 1ο της ημιτελικό σε Futures διοργάνωση. Μια θέση στην 4άδα εξασφάλισε και η Ελένη Χριστοφή, ενώ στα διπλά, Χριστοφή και Παύλου μπήκαν στον τελικό.

Μετά από μια μεγάλη μάχη 2,5 ωρών και τρια πολύ κλειστά σετ, η Δήμητρα Παύλου αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι με τη Μιχαέλα Λάκη, κερδίζοντάς την με 6-3, 5-7, 6-4.

Η 17χρονη Δήμητρα, έκανε ένα πολύ δυναμικό κλείσιμο στο 1ο σετ, για να κερδίσει τα 3 τελευταία games και να το κατακτήσει με 6-3. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-0 και με 5-1 στο 2ο σετ, δείχνοντας να "καθαρίζει" την υπόθεση πρόκριση, η 16χρονη Μιχαέλα όμως πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να πάρει το σετ με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ η μάχη συνεχίστηκε και κορυφώθηκε, με τις δυο ταλαντούχες Ελληνίδες παίκτριες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το 4-4. Η Παύλου κράτησε και στο 9ο game το σερβίς της και προηγήθηκε με 5-4, ενώ στο 10ο game έκανε και το break μετά από μεγάλη περιπέτεια, αφού η Μιχαέλα είχε επιστρέψει από το 15-40 και είχε σβήσει συνολικά 5 match points, με τη Δήμητρα να σώζει με τη σειρά της 4 game points (για το 5-5) και να παίρνει το break στο 6ο της match point, μετά από 8 ισοπαλίες στο game!

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό Futures διοργάνωσης η Παύλου, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο τη Ρουμάνα Oana Gavrila, No.3 στο ταμπλό, Νο.707 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.22 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF.

Στα ημιτελικά του μονού θα βρίσκεται και η Ελένη Χριστοφή, η οποία επικράτησε σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και έπειτα από 2 γεμάτα σετ της Ρουμάνας qualifier, Ilinca Dalina Amariei, με 6-4, 7-5.

Η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει στον άλλον αυριανό ημιτελικό τη Νο.4 του ταμπλό, Ρωσίδα Anna Ukolova.

Επιπλέον, τόσο η Χριστοφή όσο και η Παύλου θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό του διπλού, όπου προκρίθηκαν μετά τον σημερινό τους θρίαμβο στα ημιτελικά, απέναντι στις Ρουμάνες Amariei και Simona Ogescu, με 6-2, 6-4. Θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την Ιταλίδα Giorgia Pinto και τη Γιαπωνέζα Risa Ushjima, Νο.1 στο ταμπλό.

Στα ημιτελικά του διπλού των ανδρών ολοκλήρωσαν την πολύ καλή τους πορεία ο Πέτρος και ο Παύλος Τσιτσιπάς, οι οποίοι κοίταξαν στα μάτια τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Σουηδό Filip Bergevi και τον Γερμανό Kai Wehnelt, αλλά ηττήθηκαν έπειτα από 2 κλειστά σετ με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots