Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 - 19:10

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε απέναντι στην Clara Tauson σε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα στο τουρνουά 60.000 δολαρίων της Ναντ, αλλά μετά από ένα πολύ κλειστό 2ο σετ "λύγισε" και τελικά και έμεινε εκτός συνέχειας.

Η Γραμματικοπούλου πάλεψε πολύ στο 2ο σετ απέναντι στην Tauson, Νο.8 στο ταμπλό, που τελικά πήρε τη νίκη με 6-1, 7-5 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες της indoor διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων της Ναντ στη Γαλλία.

Η 19χρονη Δανή τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.140 του κόσμου όμως έχει φτάσει έως το Νο.33 και έχει δείξει πως μπορεί να είναι μια από τις παίκτριες που θα πρωταγωνιστήσουν και στο κορυφαίο επίπεδο στο μέλλον, κυριάρχησε στο 1ο σετ και έχασε μόλις ένα game.

Στο 2ο σετ η Βαλεντίνη προηγήθηκε με 2-0 και μπορεί η Tauson να αντέδρασε άμεσα, αλλά η Ελληνίδα παίκτρια κατάφερε να μείνει κοντά της και να προηγηθεί έως και 5-4, 15-0. Η Tauson έμεινε ψύχραιμη και "γύρισε" αυτό το σετ, για να το κερδίσει με 7-5 και να "κλειδώσει" τη νίκη της σε 1 ώρα και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης της Ναντ, η Tauson θα αντιμετωπίσει είτε την πολύ έμπειρη Γερμανίδα Mona Barthel, είτε κάποια qualifier.

Η Βαλεντίνη θα παραμείνει στη Ναντ καθώς έχεις ανοιχτές υποχρεώσεις στο ταμπλό του διπλού, όπου θα παίξει μαζί με τη Ρωσίδα Alena Fomina-Klotz, με την οποία μάλιστα θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό. Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκαν με bye, θα αντιμετωπίσουν είτε τη Ρωσίδα Ekaterina Kazionova και τη Βόσνια Anita Wagner, είτε τις Γαλλίδες Yaroslava Bartashevich και Lucie Nguyen Tan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots