Γενέθλια με νίκη η Swiatek - απίθανη πρόκριση για την Danilovic (vids)

 
Γενέθλια με νίκη η Swiatek - απίθανη πρόκριση για την Danilovic (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 - 19:35

Μετά τον πολύ αγχωτικό αγώνα της με τη Naomi Osaka, η Iga Swiatek είχε σαφώς ευκολότερο έργο σήμερα και πήρε μια καθαρή νίκη επί της Marie Bouzkova, γιορτάζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τα 23α της γενέθλια. Πρόκριση και για την Ons Jabeur, ενώ για 1η φορά μπήκε στη 16άδα ενός Grand Slam η Olga Danilovic.

Μετά την εξαιρετικά δύσκολη πρόκρισή της επί της Osaka στον 2ο γύρο, η Swiatek επέστρεψε στις άνετες νίκες, επικρατώντας της Bouzkova με 6-4, 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Αυτή ήταν η 17η συνεχόμενη νίκη της Πολωνής στο Παρίσι και η 28η στα 29 τελευταία παιχνίδια της. Επίσης ήταν η 15η συνεχόμενη νίκη της στο tour, μετά τους back-to-back τίτλους που κέρδισε σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Σήμερα ήταν και τα 23α γενέθλια της Swiatek, που τα γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια ακόμα νίκη στο αγαπημένο της Philippe Chatrier, όπου διεκδικεί τον 3ο συνεχόμενο και 4ο συνολικά τίτλο της.

Στην επόμενη φάση η Iga θα αντιμετωπίσει την Anastasia Potapova, που πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση επί της Xinyu Wang με 7-5, 6-7 (6), 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 50 λεπτά αγώνα.

Στον 4ο γύρο μπήκε και η Ons Jabeur, η οποία έκαμψε στα 2 σετ την αντίσταση της Leylah Fernandez, με 6-4, 7-6 (5). Παίζει και πάλι καλό τένις η Τυνήσια, η οποία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Clara Tauson, που απέκλεισε τη Sofia Kenin με 6-2, 7-5.

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στις "16" ενός Grand Slam η Olga Danilovic, που μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει την Donna Vekic με 0-6, 7-5, 7-6 (10-8).

Μετά το bagel της Vekic τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ερχόταν, με την 23χρονη Σέρβα να επιστρέφει 3 φορές από break πίσω στο 3ο σετ, στο οποίο η Vekic σέρβιρε και 2 φορές για τη νίκη, στο 5-4 και στο 6-5. Τελικά η Danilovic το έστειλε στο tie-break και εκεί ήρθε μια νέα μεγάλη ανατροπή, αφού από το 2-6 κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους και έφτασε στην τελική νίκη, σε 3 ώρες και 8 λεπτά!

Στον 4ο γύρο η Danilovic θα αναμετρηθεί με την 24χρονη Τσέχα, Marketa Vondrousova, Νο.5 στο ταμπλό και φιναλίστ το 2019 στη διοργάνωση. H Vondrousova κέρδισε σε 92 λεπτά την Chloe Paquet με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots