Πήρε το ντέρμπι και μπήκε 8άδα η Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tn team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 17:57

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε το ελληνικό ντέρμπι με τη Σαπφώ Σακελλαρίδη σήμερα στο Lyttos Beach και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF του Ηρακλείου.

Μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, στο οποίο έχασε τα πρώτα 5 games και βρέθηκε 2 games μακριά από την ήττα στο 2ο σετ, η Μιχαέλα Λάκη κατάφερε να κερδίσει τη Σαπφώ Σακελλαρίδη, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.305 στον κόσμο, με 1-6, 7-5, 6-3, για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.650 στην παγκόσμια κατάταξη, έμεινε ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του πολύ κλειστού 2ου σετ, στο οποίο είχε μείνει και πίσω με break νωρίς, στο 1-2, αλλά ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Στη συνέχεια δεν έχασε άλλη φορά το σερβίς της και στο 12ο game έκανε το καθοριστικό break, χάρη στο οποίο διαμόρφωσε το 7-5.

Και στο 3ο σετ η Σακελλαρίδη έκανε πρώτη το break για το 2-1, όμως η Λάκη κέρδισε 3 games στη σειρά και προηγήθηκε με 4-2. Η Σακελλαρίδη μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά η Λάκη απάντησε με νέο break για το 5-3 και υπερασπίστηκε το σερβίς της στο επόμενο game, για να "σφραγίσει" τη νίκη της έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Δυο ακόμα Ελληνίδες αγωνίστηκαν σήμερα στα μονά, για τον 2ο γύρο της δυνατής διοργάνωσης της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων της ITF. Η Δήμητρα Παύλου ηττήθηκε έπειτα από δυο κλειστά σετ από τη Νο.5 του ταμπλό, Lina Gjorcheska, με 6-3, 7-5, ενώ η Έλενα Κοροκοζίδη γνώρισε την ήττα από την Julia Terziyska, με 6-2, 6-0.

Στα διπλά, μετά από έναν πολύ κλειστό προημιτελικό που κρίθηκε στους τελευταίους πόντους του match tie-break, οι Παύλου και Σακελλαρίδη ηττήθηκαν από τις Oana Gavrila και Lia Karatancheva με 6-2, 1-6, 10-8. Στα προημιτελικά έπαιξε και η Ελένη Χριστοφή, που μαζί με τη Σλοβένα συμπαίκτριά της, Pia Lovric, ηττήθηκαν από τις Gjorcheska και Dea Herdzelas, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Αύριο το ελληνικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην αναμέτρηση της Μιχαέλας Λάκη με τη Ρουμάνα Miriam Bianca Bulgaru, No.4 στο ταμπλό και Νο.281 στον κόσμο, για την προημιτελική φάση του μονού, που θα αρχίσει στις 11:30 το πρωί στο Court Sakkari των χωμάτινων γηπέδων του Lyttos Beach.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots