Πήρε το διπλό και πάει για το double η Χριστοφή!

 
Πήρε το διπλό και πάει για το double η Χριστοφή!
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 21:32

Η Ελένη Χριστοφή κέρδισε τον πρώτο τελικό που έπαιξε στο Kursumlijska Banja της Σερβίας και κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά μαζί με την Sebastianna Scilipoti, ενώ αύριο θα παίξει για το "double" στον τελικό του μονού!

Το πρώτο βήμα για το double έγινε για την Ελένη Χριστοφή, που μαζί με την Ελβετίδα συμπαίκτριά της, Sebastianna Scilipoti, νίκησαν στον τελικό του διπλού τη Βελγίδα Tilwith Di Girolami και την Σλοβάκα Nina Vargova με 5-7, 6-4, 10-6, για τον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Kursumlijska Banja στη Σερβία.

Ήταν ένας δύσκολος τελικός, με τις Χριστοφή και Scilipoti να χάνουν το πάνω χέρι από το 4-2 στο 1ο σετ και να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, όταν έχαναν με 7-5, 4-4, 40-15 στο 2ο σετ. Δεν το έβαλαν κάτω, έσωσαν 3 διαδοχικά game points και έκαναν το break για το υπέρ τους 5-4, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν το σετ στο 6-4.

Ακολούθησε ένα match tie-break, όπου οι Di Girolami και Vargova προηγήθηκαν με 4-0 και με 5-2, αλλά οι Χριστοφή και Scilipoti κέρδισαν τους 6 επόμενους πόντους και διαφοροποίησαν την κατάσταση, αφού προηγήθηκεν με 8-5. Το μόνο που κατάφεραν οι Di Girolami και Vargova ήταν να μειώσουν σε 8-6, πριν το ελληνοελβετικό δίδυμο, Νο.2 στο ταμπλό, ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή, έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά στο ματς.

Για 2η φορά χρειάστηκε να επιστρέψουν από σετ πίσω Χριστοφή και Scilipoti, που είχαν κερδίσει στα προημιτελικά τις Zuzanna Bednarz και Jana Stojanova, με 3-6, 6-1, 10-3. Στον 1ο γύρο είχαν επικρατήσει των Giuliana Bestetti και Gaia Parravicini με 7-5, 7-6 (5), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τις Sofiia Nagornaia και Anastasia Safta με 6-3, 6-4.

Αυτός ήταν ο 8ος τίτλος καριέρας στα διπλά σε ITF Pro διοργάνωση για τη Χριστοφή, 2ος στη φετινή χρονιά, μετά το επίσης 15άρι τουρνουά που κέρδισε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαζί με τη Δήμητρα Παύλου, τον περασμένο Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι τίτλοι της είναι σε διοργανώσεις 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ οι 5 από τους 8 είναι στο χώμα.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα η Χριστοφή είχε παίξει στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της στα διπλά, στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων της Μαδρίτης, μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Μπορεί να μην κέρδισαν τον τίτλο, όμως χάρη σ' αυτή την επιτυχία σκαρφάλωσε στο Νο.346 της παγκόσμιας κατάταξη της WTA στα διπλά.

Αύριο, η 23χρονη Ελληνίδα παίκτρια θα επιχειρήσει να "γράψει" τον ιδανικό επίλογο στο χωμάτινο τουρνουά της Σερβίας, αφού θα παίξει και στον τελικό του μονού, διεκδικώντας τον 1ο της τίτλο στα μονά στο ITF Pro Circuit.

Μετά τη νίκη της νωρίτερα σήμερα επί της Ρουμάνας Karola Patricia Bejenaru σε ένα θρίλερ, η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει αύριο την Καζάκα Zhibek Kulambayeva, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.447 στην παγκόσμια κατάταξη, με στόχο το "double" και το σπουδαιότερο επίτευγμά της σε ατομικό επίπεδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots