Πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας η Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη

 
Πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας η Παπαμιχαήλ στη Μαδρίτη
tn team Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 - 18:33

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε και διεκδίκησε την 3η διαδοχική νίκη της στη Μαδρίτη, όμως δεν απέφυγε την ήττα και έμεινε εκτός 16άδας στο δυνατό τουρνουά III Open Villa de Madrid.

Η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.231 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε την Κινέζα Xiaodi You, Νο.221, από την οποία ηττήθηκε με 7-6 (4), 6-2, σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Το 1ο σετ έκρινε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, με την 28χρονη Κινέζα να επιστρέφει από το 1-4 και να περνάει μπροστά με 5-4 και με 6-5. Η Παπαμιχαήλ έσβησε ένα set point στο αντίπαλο σερβίς στο 12ο game και έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως η You πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, για να κάνει το 7-4.

Στο 2ο σετ η Κινέζα προηγήθηκε με το καλημέρα με 2-0 και δεν κοίταξε πίσω της, διατηρώντας τον έλεγχο μέχρι και το τέλος του ματς, που ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 1 λεπτό.

Θυμίζουμε πως η Παπαμιχαήλ είχε πετύχει 2 νίκες για να μπει στο κυρίως ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης των 100.000 δολαρίων της ITF στη Μαδρίτη. Στο πρώτο της παιχνίδι είχε κερδίσει την Ισπανίδα Paula Arias Manjon με 6-2, 6-7 (2), 6-2 και στο δεύτερο την Πολωνή Martyna Kubka με 7-6 (2), 6-3.

Χθες κέρδισε και το πρώτο της παιχνίδι στο διπλό, όπου μαζί με τη Βρετανίδα Maia Lumsden απέκλεισαν τις Ισπανίδες Jimena Gomez και Coral Valle με 6-1, 6-1. Αύριο θα παίξουν στα προημιτελικά κόντρα στην Έλενα Χριστοφή και την Αυστραλή Destanee Aiava.

Η Χριστοφή, η οποία στα μονά ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα προκριματικά ενώ στα διπλά προέρχεται από τον τίτλο στο 35άρι του Plaja D' Aro, κέρδισε μαζί με την Aiava στη σημερινή πρεμιέρα της στο διπλό τις Ισπανίδες Yvonne Cavalle-Reimers και Nuria Parrizas-Diaz (πρώην Νο.45 στον κόσμο), με 5-7, 6-0, 10-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots