Έχασε την ευκαιρία η Παπαμιχαήλ

 
Έχασε την ευκαιρία η Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 - 22:05

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μπει για 1η φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε από την Varvara Lepchenko στον τελευταίο προκριματικό γύρο του US Open.

Για 1η φορά έπαιξε στον 3ο προκριματικό γύρο του US Open η Παπαμιχαήλ και για 2η σε οποιοδήποτε Slam, μετά το Wimbledon του 2023, δεν θα κάνει όμως ούτε τώρα το ντεμπούτο της σε major διοργάνωση, καθώς υπέστη την ήττα από την πολύπειρη Lepchenko, αλλοτε και Top 20 παίκτρια, με 6-3, 6-3.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με την Παπαμιχαήλ να παλεύει να το φέρει στα μέτρα της, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 0-2 και ισοφάρισε σε 2-2 η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.238 στον κόσμο, όμως υπέστη νέο break στο επόμενο game και έμεινε πίσω με 2-4. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να επανέλθει, παρότι είχε διπλό break point για το 4-4 στο 8ο game.

Η Lepchenko όχι μόνο κράτησε το σερβίς της για το 5-3, αλλά έκανε και νέο break στο επόμενο game, για να "σφραγίσει" την κατάκτηση του 1ου σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ η 38χρονη Αμερικανίδα, Νο.196 στον κόσμο και άλλοτε Νο.19, έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε. Στο κρίσιμο 8o game, στο οποίο η Παπαμιχαήλ πάλεψε και έσωσε 4 break points, η Lepchenko έκανε τελικά το break για να περάσει μπροστά με 5-3. Στο επόμενο game έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς της, για να κλείσει την αναμέτρηση σε 89 λεπτά.

Η Lepchenko, η οποία έφτασε και στη φάση των "16" του US Open το 2015, θα παίξει για 11η φορά στην καριέρα της στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Η Παπαμιχαήλ έφτασε κοντά, δεν τα κατάφερε όμως και θα μείνει με μια πικρία, παρόλο που έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια και είχε μια γεμάτη εβδομάδα στα γήπεδα της Νέας Υόρκης.

Θυμίζουμε πως η Πρεβεζάνα πρωταθλήτρια απέκλεισε δυο πολύ δυνατές παίκτριες, την πρώην No.58 του κόσμο Louisa Chirico με 6-4, 2-6, 6-1, καθώς και τη Νο.13 του ταμπλό και Νο.117 του κόσμου, Alycia Parks, με 7-5, 5-7, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots