Πρωταθλητής στο Βέλγιο ο Διαμαντής

 
Πρωταθλητής στο Βέλγιο ο Διαμαντής
Πρωταθλητής στο Βέλγιο ο Διαμαντής
tennisnews team Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 - 19:37

Ο Στέφανος Διαμαντής κατέκτησε τον τίτλο στα μονά του Memorial Jens Vanherck, στην Αμβέρσα του Βελγίου. Ο 29χρονος Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά, έχασε μόνο τρία games στον τελικό και έφτασε τους 6 τίτλους καριέρας σε διοργανώσεις της ITF.

Ο Στέφανος Διαμαντής πραγματοποίησε μια εκπληκτική εβδομάδα στην Αμβέρσα και κατέκτησε το Memorial Jens Vanherck, τουρνουά της ITF Futures Series.

Ο 29χρονος Καρδιτσιώτης πρωταθλητής δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στον τελικό της βελγικής διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε σε χωμάτινες επιφάνειες, κερδίζοντας τον Μαροκινό Lhaj Boukartacha, με 6-3, 6-0.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε αποκλείσει τον Ολλανδό Berry Korst στην πρεμιέρα του, με 6-1, 6-7 (2), 6-2. Στα προημιτελικά κέρδισε τον επίσης Ολλανδό Ruben Spaargaren με 7-6 (3), 6-2 και στα ημιτελικά επέστρεψε από σετ πίσω, για να επικρατήσει του Βέλγου Jef Vandorpe, με 6-7 (4), 6-0, 6-1.

Ο Στέφανος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στα διπλά της διοργάνωσης της ITF, όπου συνεργάστηκε με τον φιναλίστ του μονού, Boukartacha. Οι δυο τενίστες πήραν με walkover την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου επιβλήθηκαν των Βέλγων Ivan Kindt και Jef Vandorpe, με 6-3, 6-4. Μετά από έναν πολύ μεγάλο τελικό, γνώρισαν την ήττα από τους Ολλανδούς Carlos Anker και Ruben Spaargaren, με 6-7 (4), 6-2, 9-11.

O Διαμαντής έφτασε τους 6 τίτλους στα μονά στην καριέρα του σε διοργανώσεις της ITF. Είχε κερδίσει στη Σητεία της Κρήτης το 2011, στην Αττάλεια της Τουρκίας το 2013, στο Κούνεο της Ιταλίας το 2014 και δυο φορές στο Βίλνιους της Λιθουανίας το 2014.

Τις επόμενες μέρες, ο Στέφανος θα πάρει μέρος σε άλλα δυο τουρνουά στην Ρουμανία, ενόψει της προετοιμασίας του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots