Καλές εμφανίσεις για τον Διαμαντή σε Ισπανία και Ελβετία

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής © Frédéric Curtet
tn team Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 15:12

Με πολύ καλές εμφανίσεις συνδύασε το πέρασμά του από τα δυνατά τουρνουά που έγιναν τις τελευταίες μέρες σε Μαδρίτη και Γενεύη ο Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος ολοκλήρωσε άδοξα τις υποχρεώσεις του από το τελευταίο τουρνουά, εξαιτίας εγκατάλειψης.

Ο Στέφανος Διαμαντής δείχνει όλο και δυνατότερος μετά τα δυο χειρουργεία που έπρεπε να κάνει και τη μεγάλη απουσία από τους αγώνες, κάτι που φάνηκε για ακόμα μια φορά την τελευταία εβδομάδα.

Πρώτα ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Νο.44 του κόσμου ενώ έχει φτάσει έως το Νο.17, αγωνίστηκε στο τουρνουά της ITF 2 Series στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Εκεί κέρδισε τον Γάλλο Nicolas Charrier (No.75 στον κόσμο) με 6-2, 6-4, για να ηττηθεί πολύ δύσκολα στον 2ο γύρο από τον Ισπανό Martin De La Puente, Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 3-6, 2-6, σε έναν αγώνα που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Καλές εμφανίσεις σημείωσε και στη Γενεύη της Ελβετίας, στο ακόμα δυνατότερο βαθμολογικά τουρνουά Swiss Open, που ανήκει στην κατηγορία ITF 1 Series. Κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Γάλλο Guillaume Legendre με 6-2, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο έκανε και πάλι καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους, τον Ιάπωνα Takuya Miki, No.12 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω στομαχόπονου στο 2ο σετ, ενώ ήταν πίσω με 4-6, 1-2.

Μετά τις δυο εγχειρήσεις που έκανε τους προηγούμενους μήνες, οι αντιβιώσεις που χρειάστηκε να παίρνει στη συνέχεια έχουν προκαλέσει στομαχικές διαταραχές στον Στέφανο, σε ένα πρόβλημα που δεν τον ταλαιπώρησε μόνο στην Ελβετία, αλλά τον ταλαιπωρεί γενικότερα στην προσπάθεια που κάνει να μπει ξανά στην κορυφαία 20άδα αυτή τη χρονιά.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με αμαξίδιο, μας είπε πως και στην Ισπανία τον ταλαιπώρησε το συγκεκριμένο πρόβλημα, στον αγώνα του με τον Martin De La Puente, γι' αυτό και επέστρεψε εκτάκτως στην Ελλάδα προκειμένου να πάει στον γιατρό και να μπορέσει να αγωνιστεί στα επόμενα τουρνουά, στα οποία βεβαίως βρίσκονται και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (27 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου), αφού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Το επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά για τον Στέφανο είναι το Flanders 25 στο Heverlee του Βελγίου (22-25 Ιουλίου), ένα τουρνουά που ανήκει στην κατηγορία ITF 3 Series.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots