ATP
Κέρδισε 2 ματς σε μια μέρα και πήρε τον τίτλο στη Γενεύη ο Ruud (vids)

 
Κέρδισε 2 ματς σε μια μέρα και πήρε τον τίτλο στη Γενεύη ο Ruud (vids)
© Gonet Geneva Open
tn team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 19:02

Πολλή δουλειά είχε λίγο πριν το Roland Garros o Casper Ruud, ο οποίος χρειάστηκε να κερδίσει σήμερα και τον ημιτελικό, αλλά και τον τελικό στη Γενεύη, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Geneva Open.

Η καλή χωμάτινη σεζόν συνεχίζεται για τον Ruud, που κατέκτησε τον 2ο τίτλο του για φέτος στο χώμα, μετά το 500άρι της Βαρκελώνης.

Πρόκειται για το 250άρι της Γενεύης, σε ένα τουρνουά μάλιστα που χρειάστηκε να παίξει ημιτελικό και τελικό την ίδια μέρα, αφού ο ημιτελικός του με τον Flavio Cobolli δεν έγινε χθες, εξαιτίας της βροχής.

Σήμερα το πρωί κέρδισε τελικά τον Ιταλό με 1-6, 6-1, 7-6 (4), σε ένα πολύ δύσκολο ματς, στο οποίο χρειάστηκε να ανατρέψει το 0-3 και το 1-4 στο 3ο σετ, καθώς και ένα match point στο 4-5, 30-40!

Πέρασε στον τελικό και λίγες ώρες μετά αντιμετώπισε τον Tomas Machac, που προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Novak Djokovic στα ημιτελικά. Ο 25χρονος Νορβηγός κέρδισε και αυτό το παιχνίδι, με 7-5, 6-3, επιστρέφοντας από το 3-5 και σώζοντας ένα set point στο 1ο σετ!

Ο Ruud έφτασε τους 12 τίτλους στην καριέρα του (12-11 σε τελικούς), έχοντας 2 στη φετινή σεζόν, στην οποία έχει και 3 χαμένους τελικούς! Στη φετινή χωμάτινη σεζόν έχει μέχρι τώρα έχει 15 νίκες σε 18 αγώνες (15-3), έχοντας κερδίσει το 500άρι της Βαρκελώνης, το 250άρι της Γενεύης και φτάνοντας μέχρι τον τελικό στο 1000άρι του Monte-Carlo.

Στο χώμα έχει κερδίσει τους 11 από τους 12 τίτλους του, ενώ σε 250άρια επίσης έχει 11 τίτλους, με μόνη εξαίρεση το 500άρι της Βαρκελώνης πριν έναν μήνα.

Δεν θα έχει χρόνο ούτε για να γιορτάσει, ούτε για διακοπές ο Ruud, που σήμερα κιόλας ταξιδεύει για Παρίσι, αφού αύριο ξεκινάει το μεγαλύτερο ραντεβού της χωμάτινης σεζόν, στο Roland Garros. O Νορβηγός θα κάνει την πρεμιέρα του την Τρίτη, θα έχει δηλαδή λίγο χρόνο για να εγκλιματιστεί, απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά, Felipe Meligeni Alves.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots