ATP
Γιόρτασε τα γενέθλια με τη νίκη #1.100 ο Djokovic (vids)

 
Γιόρτασε τα γενέθλια με τη νίκη #1.100 ο Djokovic (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 - 21:55

Την 1.100ή νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Novak Djokovic, ο οποίος ανήμερα των 37ων γενεθλίων του κέρδισε τον Yannick Hanfmann με 2-0 σετ, ξεπερνώντας με επιτυχία το πρώτο του τεστ στη Γενεύη.

Ο Djokovic επικράτησε του Hanfmann με 6-3, 6-3 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Geneva Open, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο 2ο σετ.

Το παιχνίδι διακόπηκε από τη βροχή λίγο πριν το τέλος του 1ου σετ, με τον Djokovic να το κλείνει στην επανέναρξή του, αλλά να ξεκινάει άσχημα το 2ο σετ, στο οποίο έμεινε πίσω με 0-3. Θύμιζε αρκετά τον αγώνα του με τον Alejandro Tabilo στη Ρώμη ο Σέρβος, ο οποίος ήταν σα να είχε χάσει τον ρυθμό του και σα να μην αισθάνεται καλά.

Δεν κράτησε όμως πολύ αυτό το διάστημα, αφού σύντομα επανήλθε και μάλιστα έκανε μια εμφατική αντεπίθεση, κερδίζοντας 6 games στη σειρά, για να ολοκληρώσει το ματς σε 89 λεπτά.

Έφτασε τις 1.100 tour-level νίκες ο Nole, στην αδιανόητη καριέρα του (1.100-218) και έκανε το πρώτο βήμα για τον 99ο τίτλο του. Έγινε ο 3ος παίκτης που έφτασε σ' αυτό το ορόσημο, μετά τους Jimmy Connors (1.274) και Roger Federer (1.251). Σήμερα είναι και τα γενέθλιά του, αφού έγινε 37 ετών, με τους διοργανωτές να του δωρίζουν μια τούρτα και εκείνος με τη σειρά του να κερνάει τα ball kids.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Γενεύης, ο Novak θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Denis Shapovalov και Tallon Griekspoor.

Νωρίτερα σήμερα, την πρόκριση για τα προημιτελικά πήρε και ο Casper Ruud, ο οποίος κέρδισε τον Sebastian Ofner με 4-6, 6-2, 6-2. Ο Ruud θα έχει δύσκολη αποστολή στα προημιτελικά, ενάντια στον Sebastian Baez, που συνέτριψε τον Roberto Carballes Baena με 6-3, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots