ATP
Νίκη καριέρας για Machac επί του Djokovic στη Γενεύη (vids)

 
Νίκη καριέρας για Machac επί του Djokovic στη Γενεύη (vids)
© Gonet Geneva Open
tennisnews team Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 - 17:49

O Tomas Machac πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του εις βάρος του Novak Djokovic και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στο tour!

Ο 23χρονος Τσέχος, Νο.44 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επικράτησε του κορυφαίου του κόσμου Djokovic, με 6-4, 0-6, 6-1.

Προκρίθηκε έτσι στον πρώτο του τελικό στο tour, ενώ παράλληλα πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στον Djokovic και απέναντι σε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, δίχως αμφιβολία τη σημαντικότερη στην καριέρα του.

Για τον Djokovic, το όλο τουρνουά στη Γενεύη δεν ήταν κάτι παραπάνω από μια ευκαιρία για να δώσει μερικά επίσημα ματς πριν ταξιδέψει στο Παρίσι για το Roland Garros, επομένως η σημερινή ήττα δεν μπορεί να είναι ενδεικτική για τίποτα.

Ο Σέρβος πάντως θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση, αλλά στο 1ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 και έχασε 5 συνεχόμενα games, για να το χάσει με 6-4. Απάντησε με ένα bagel στο 2ο σετ, δεν συνέχισε ωστόσο εξίσου δυνατά στο 3ο, στο οποίο ο Machac ήταν καλύτερος και κέρδισε 6 διαδοχικά games μετά το 0-1, για να το κερδίσει με 6-1.

Θα παραμείνει χωρίς τίτλο στη φετινή σεζόν ο Nole, ο οποίος πάντως πέτυχε το σκοπό του γι' αυτή την εβδομάδα, που ήταν να παίξει τουλάχιστον 2 παιχνίδια. Έπαιξε 3 και σίγουρα παρότι δεν έπεισε με το επίπεδό του, αναμένεται να το αναβαθμίσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Roland Garros.

Ο Machac από την πλευρά του θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό, μεταξύ του Casper Ruud και του Flavio Cobolli, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στον πρώτο τελικό της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots