Πρωταθλητής στο διπλό, φιναλίστ στο μονό ο Διαμαντής

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής © Fotografie Mariska
tn team Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 16:50

Μια φανταστική εβδομάδα είχε ο Στέφανος Διαμαντής στο Βέλγιο, στον τελευταίο του αγωνιστικό σταθμό πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με αμαξίδιο, είχε ένα ακόμα πολύ καλό τουρνουά στο Heverlee του Βελγίου, λίγες εβδομάδες πριν το πολύ μεγάλο ραντεβού των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στα μονά του Flanders 25, o 34χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.43 στην παγκόσμια κατάταξη (έχει φτάσει έως και το Νο.17), πέτυχε 3 νίκες που τον έφεραν στον τελικό, όπου διεκδίκησε έως το τέλος το τρόπαιο.

Σημαντικότερη στιγμή αναμφίβολα ήταν η πολύ μεγάλη νίκη επί του κορυφαίου του ταμπλό και Νο.27 του κόσμου, του Γάλου Gaetan Menguy, που ήρθε μάλιστα με το πολύ εντυπωσιακό 6-1, 6-2, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Κέρδισε ακόμα τον Ολλανδό Maarten Ter Hofte (No.268 στον κόσμο) με 6-1, 6-0 για τον 1ο γύρο και τον Γερμανό Anthony Dittmar (Νο.95 στον κόσμο), που εγκατέλειψε στο 1ο σετ (στο 2-0 για τον Έλληνα πρωταθλητή) στον 2ο γύρο.

Στον τελικό ο Στέφανος αντιμετώπισε τον 23χρονο Γάλλο Guilhem Laget, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.46 στον κόσμο. Ο Γάλλος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το Νο.46 είναι και το career high του, και πήρε τελικά τη νίκη έπειτα από έναν πολύ κλειστό τελικό στον οποίο ο Έλληνας αθλητής είχε τις ευκαιρίες του, με 7-6 (7), 6-3.

Στο διπλό, ο Διαμαντής αναδείχθηκε πρωταθλητής, μαζί με τον Ισραηλινό συμπαίκτη του Guy Sasson.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Γερμανούς Anthony Dittmar και Christoph Wilke με 6-0, 6-3, στα ημιτελικά τον Βέλγο Stan Devriese και τον Αυστριακό Maximilian Taucher με 6-1, 6-1, ενώ στον συναρπαστικό τελικό πήραν μια πολύ καλή νίκη απέναντι στους δυνατούς Γάλλους Nicolas Charrier και Gaetan Menguy, με 4-6, 6-2, 10-8.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots