Πρωταθλητής ο Διαμαντής στην Ιταλία

 
Πρωταθλητής ο Διαμαντής στην Ιταλία
Πρωταθλητής ο Διαμαντής στην Ιταλία
tennisnews team Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 - 21:21

Άλλον έναν τίτλο, τον πρώτο του στη φετινή σεζόν, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Στέφανος Διαμαντής! Ο 31χρονος Έλληνας τενίστας, No. 34 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, κατέκτησε το Albarella Open μετά από μια μεγάλη νίκη στον τελικό της διοργάνωσης, απέναντι στο Νο. 1 του ταμπλό και Νο. 26 στον κόσμο!

Μια δύσκολη αποστολή είχε ο Στέφανος Διαμαντής στον τελικό του Albarella Open στην Ιταλία, καθώς αντιμετώπισε τον Αυστριακό Martin Legner, Νο. 1 στο ταμπλό και Νο. 26 στον κόσμο. Στα 56 του χρόνια, ο Legner είχε φτάσει στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Στέφανο, ειδικά στο 2ο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής όμως ήταν ο μεγάλος νικητής με 6-2, 7-5 και κατέκτησε το τρόπαιο. 

Την προηγούμενη μέρα, ο 31χρονος Έλληνας αθλητής είχε χρειαστεί να αγωνιστεί 3 φορές! Στο πρώτο μονό, για την προημιτελική φάση του τουρνουά, είχε κερδίσει τον Ιταλό Ivan Tratter, No. 58 στον κόσμο, με 6-1, 6-4. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Αμερικανό Casey Ratzlaff, που είναι 19 ετών και βρίσκεται στο Νο. 37, με 6-4, 6-2, για τα ημιτελικά. 

Την ίδια μέρα, έπρεπε να αγωνιστεί και στο διπλό, όπου ήταν στα ημιτελικά μαζί με τον Ιταλό Pietro D' Imperio. Οι δυο αθλητές γνώρισαν την ήττα από τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ολλανδό Carlos Anker και τον Αυστριακό Martin Legner, με 6-3, 6-1. 

Άλλους δυο αγώνες είχε δώσει αυτή την εβδομάδα ο Διαμαντής στο τουρνουά της ITF Futures Series της Ιταλίας και δεν έχασε σετ ούτε σ' αυτούς. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Ιταλό Fabian Mazzei με 6-2, 6-2 και στον 2ο γύρο επικράτησε του επίσης Ιταλού Bruno Carlucci, με 6-0, 6-1. 

Στα μονά, αυτός ήταν ο 11ος τίτλος συνολικά για τον Διαμαντή, σε διεθνές τουρνουά της ITF. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots