Το σήκωσε ο Διαμαντής στο Βρότσλαβ!

 
Το σήκωσε ο Διαμαντής στο Βρότσλαβ!
Το σήκωσε ο Διαμαντής στο Βρότσλαβ!
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 - 13:41

Μια τεράστια επιτυχία σημείωσε ο Στέφανος Διαμαντής στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης, Tom Egberink, και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, στο Wroclaw Cup.

Κάνοντας άλλον έναν τρομερό αγώνα στο Βρότσλαβ, ο Στέφανος επιβλήθηκε του Ολλανδού Tom Egberink, Νο. 1 της διοργάνωσης, με 6-4, 6-3, για να κατακτήσει το τουρνουά της Πολωνίας, το οποίο ανήκει στην κατηγορία ITF 2 Series.

Ήταν ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του Έλληνα πρωταθλητή, που βρίσκεται στο Νο. 29 της παγκόσμιας κατάταξης και αναμένεται να ανεβεί ακόμα ψηλότερα μετά και απ' αυτή την επιτυχία.

O 31χρονος Καρδιτσιώτης αθλητής, πέτυχε 4 νίκες αυτή την εβδομάδα στην πόλη της δυτικής Πολωνίας. Είχε bye για τον 2ο γύρο, όπου επιβλήθηκε του Πολωνού Pawel Mietrkiewicz, με 6-1, 6-1.

Στα προημιτελικά ξεπέρασε το πρώτο του δυνατό τεστ, αποκλείοντας τον Γερμανό Steffen Sommerfeld, Νο. 7 στο ταμπλό, με 4-6, 6-1, 6-2. Στα ημιτελικά έδωσε μια συγκλονιστική μάχη με τον Αυστριακό Martin Legner, No. 2 στο ταμπλό και Νο. 27 στον κόσμο, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 5-7, 6-1, 7-5.

Αυτή τον οδήγησε στον τελικό, όπου πέτυχε και τη σπουδαιότερη νίκη μέχρι στιγμής στην καριέρα του, απέναντι στον 25χρονο μόλις Egberink, που βρίσκεται στο Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης και το 2015 είχε φτάσει και στο Νο. 9.

Ο Διαμαντής είχε θετική παρουσία και στο διπλό του χωμάτινου τουρνουά της ITF, όπου συνεργάστηκε με τον Sommerfeld. Οι δυο τους κέρδισαν τους Τσέχους Michal Stefanu και Tomas Svasek με 6-2, 6-1, πέρασαν στα ημιτελικά και εκεί ηττήθηκαν από τους Egberink και Rody De Bie, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots