Double o Διαμαντής - ρεκόρ συμμετοχών για την Ελλάδα!

 
Double o Διαμαντής - ρεκόρ συμμετοχών για την Ελλάδα!
Double o Διαμαντής - ρεκόρ συμμετοχών για την Ελλάδα!
tennisnews team Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 - 9:19

Ο Στέφανος Διαμαντής κατέκτησε τους τίτλους σε μονά και διπλά στο BRD Arges Open της Ρουμανίας, όπου η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών σε διεθνές τουρνουά της ITF, με 7 εκπροσώπους.

Για πρώτη φορά σε διεθές τουρνουά η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 7 αθλητές, πραγματοποιώντας ρεκόρ συμμετοχών στο Pitesti της Ρουμανίας, όπου φιλοξενήθηκε το BRD Arges Open.

Ο Στέφανος Διαμαντής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, κερδίζοντας και τους δυο τίτλους στο ανδρικό τουρνουά. Στο μονό κέρδισε τον Ρουμάνο Daniel Danila με 6-0, 6-0, τον Ισραηλινό Guy Sasson με 6-2, 6-3, τον Ισραηλινό Asi Stokol με 6-0, 6-0 και τον Γάλλο Laurent Giammartini, με 6-4, 6-3.

Στο διπλό, ο Διαμαντής και ο Sasson κέρδισαν τους Turan Akalin και Ciprian Anton με 6-0, 6-1, τους Ρουμάνους Stancu Ionut Filisan και Mihai Gaita με 6-0, 6-0 και τους Ισραηλινούς Stokol και Adam Berdichevsky, με 6-3, 6-4.

Ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας τενίστας με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του μονού στη Ρουμανία, μετά και τη νίκη του επί του Ciprian Anton με 6-0, 6-1. Στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Berdichevsky, No. 3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Ο Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου γνώρισε την ήττα από τον Ιταλό Silviu Culea, No. 5 στο ταμπλό, με 6-0, 6-0. Ο Κωνσταντίνος Βαζούρας στάθηκε άτυχος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από δυο σετ κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο με 2-6, 7-5 με τον Ρουμάνο Petru Punga. Ο Ραφαήλ Πατρωνίδης ηττήθηκε από τον Stancu Ionut Filisan με 6-0, 6-0, ενώ ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος γνώρισε την ήττα από τον Daniel Danila με 6-0, 6-0.

Τέλος, στο ταμπλό Quad συμμετείχε για την χώρα μας ο Στέφανος Μπάμπης, ο οποίος είχε απολογισμό 1 νίκη και 3 ήττες. Κέρδισε τον Τούρκο Yahya Aker με 6-3, 6-2, ενώ ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Alexandru Craciun (1-6, 3-6) και από τους Τούρκους Ugur Altinel (3-6, 1-6) και Fatih Karatas (0-6, 5-7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots