Το ίδρυμα Βαρδινογιάννη στηρίζει τον Στέφανο Διαμαντή (pics)

 
Το ίδρυμα Βαρδινογιάννη στηρίζει τον Στέφανο Διαμαντή (pics)
Το ίδρυμα Βαρδινογιάννη στηρίζει τον Στέφανο Διαμαντή (pics)
tennisnews team Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 - 13:34

Ο Στέφανος Διαμαντής, κορυφαίος Έλληνας τενίστας με αμαξίδιο, βρέθηκε στο ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, από το οποίο θα λάβει στήριξη για τη δύσκολη προετοιμασία του ενόψει των Παραολουμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έπειτα από απόφαση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του ιδρύματος και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCΟ, θα αναλάβει την "υιοθεσία" τεσσάρων αθλητών με αναπηρία. Πρόκειται για τον Στέφανο Διαμαντή, τον Στυλιανό Μαλακόπουλο (στίβος), την Ευαγγελία Νίκου (αλπικό σκι) και την Αλεξάνδρα-Άλκηστις Σταματοπούλου Γκιάτη (κολύμβηση), οι οποίοι στοχεύουν να λάβουν μέρος είτε στους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, είτε στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022. 

"Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή γιατί δίνεται η ευκαιρία στο ίδρυμά μας να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών που θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες "Τόκιο 2020" και "Πεκίνο 2022". Τα παιδιά αυτά μας κάνουν πραγματικά υπερήφανους και θα στηρίξουμε κάθε τους βήμα", δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη.

"Κάθε ένας από αυτούς τους αθλητές αποτελεί παράδειγμα σθένους και αγωνιστικότητας καθώς και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η δύναμη της ψυχής και της θέλησης ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για το μήνυμα ελπίδας που στέλνει η ακούραστη προσπάθειά τους για τα ελληνικά χρώματα και εύχομαι στους τέσσερις αθλητές μας και σε όλη την αποστολή κάθε επιτυχία!"

O Στέφανος Διαμαντής, είναι σταθερά ο κορυφαίος εκπρόσωπός μας στο τένις με αμαξίδιο στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε να συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά της ITF το 2011 και 5 χρόνια αργότερα πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο, καθώς αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τώρα, με πολύ καλύτερό rank, αφού έχει σκαρφαλώσει μέχρι το Νο. 17 της παγκόσμιας κατάταξης (σήμερα είναι στο Νο. 18), στοχεύει ακόμα ψηλότερα και όχι απλά στη συμμετοχή του στους Αγώνες του Τόκιο.

"Σε μια ξεχωριστή συνάντηση, με θερμή υποδοχή στο Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από την πρόεδρο και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επισφραγίστηκε η κοινή μας πορεία έως τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020", έγραψε ο Διαμαντής, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

"Η πρωτοβουλία υιοθεσίας αθλητών από την πρόεδρο του ιδρύματος σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, εύχομαι να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες δράσεις υποστήριξης στις προσπάθειες των αθλητών. Εκφράζοντας την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον θαυμασμό μου για το αξιέπαινο έργο του ιδρύματος, υπόσχομαι να πρεσβεύω το έργο αυτού εκπροσωπώντας επάξια τα ελληνικά χρώματα σε κάθε ευκαιρία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots