Στον τελικό η Ελλάδα!

 
Στον τελικό η Ελλάδα!
Στον τελικό η Ελλάδα!
tennisnews team Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 - 11:07

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του προκριματικού τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας ακόμα μια σπουδαία νίκη επί της Ιταλίας. 

Μετά τη Ρουμανία και τη Γερμανία, η Ελλάδα απέκλεισε και την Ιταλία στο προκριματικό τουρνουά της ευρωπαϊκής ζώνης του BNP Paribas World Team Cup, για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Στο πρώτο rubber της σειράς με την Ιταλία, ο Γιώργος Λαζαρίδης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Silviu Culea, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-1, 6-2.

Στη συνέχεια όμως ο Στέφανος Διαμαντής ισοφάρισε τη σειρά, σε ένα πολύ δύσκολο ματς, επικρατώντας του Luca Arca με 6-1, 1-6, 6-1.

Το φινάλε ήταν συναρπαστικό και η πρόκριση κρίθηκε στο super tie-break του 3ου rubber, με τους Διαμαντή και Λαζαρίδη να παίρνουν την πολύ μεγάλη νίκη επί των Culea και Arca, με 7-6 (4), 2-6, 10-3.

Η Ελλάδα απέχει μια νίκη, απ' το να κερδίσει το πρώτο της προκριματικό τουρνουά στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2016. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει το μεγάλο φαβορί, Αυστρία, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τη Σλοβακία με 2-0. Η Αυστρία είναι η Νο. 1 ομάδα του ταμπλό και είναι στον τελικό του τουρνουά για 2η φορά στα τελευταία 3 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots