2η θέση για τον Διαμαντή στο Ισραήλ

 
2η θέση για τον Διαμαντή στο Ισραήλ
2η θέση για τον Διαμαντή στο Ισραήλ
tennisnews team Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 - 13:55

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε ο Στέφανος Διαμαντής στο Ramat Hasharon του Ισραήλ, όπου φιλοξενήθηκε το δυνατό τουρνουά Israel Open, που ανήκει στην ITF 2 Series.

Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 19 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις με αμαξίδιο, έφτασε ως τον τελικό στο διπλό, μαζί με τον συμπαίκτη του από την Αργεντινή Agustin Ledesma.

Στον πρώτο τους αγώνα, ο Διαμαντής και ο Ledesma κέρδισαν τους Ισραηλινούς Adam Berdichevsky και Guy Sasson με 7-5, 6-2. Στα ημιτελικά, κατάφεραν να αποκλείσουν και τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Γάλλο Frederic Cattaneo (Νο. 14 στον κόσμο) και τον Ιάπωνα Takashi Sanada (Νο. 9 στον κόσμο), με 3-6, 6-3, 10-4.

Διεκδίκησαν ως τον τελευταίο πόντο το τρόπαιο, αλλά μετά από έναν συναρπαστικό τελικό ηττήθηκαν τελικά από τους Ολλανδούς Tom Egberink και Ruben Spaargaren, με 6-4, 2-6, 10-7.

Στο μονό της hard court διοργάνωσης του Ισραήλ, ο Διαμαντής έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Πήρε με bye την πρόκριση για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τον Ούγγρο Laszlo Farkas, No. 81 στον κόσμο και πρώην Νο. 15, με 6-4, 6-2.

Στα προημιτελικά ηττήθηκε από έναν πολύ δυνατό παίκτη, τον 20χρονο Ισπανό Martin De La Puente, που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και σε career high, στο Νο. 12 του κόσμου, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots