Οι ελληνικές επιτυχίες στο Ancient Messini Open

 
tennisnews team Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 - 4:32

Για ακόμα μια χρονιά, μια μεγάλη γιορτή για το ελληνικό τένις φιλοξενήθηκε στην Καλαμάτα, όπου έλαβε χώρα το διεθνές τουρνουά της ITF στο τένις σε αμαξίδιο, Ancient Messini Open.

Με πολλούς αθλητές από το κορυφαίο επίπεδο φιλοξενήθηκε και φέτος το Ancient Messini Open στην Καλαμάτα, δίνοντας ταυτόχρονα και σε αρκετούς Έλληνας τενίστες την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα τουρνουά διεθνών προδιαγραφών στην πατρίδα τους.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σε αμαξίδιο, Στέφανος Διαμαντής, έκανε και την καλύτερη πορεία από τους Έλληνες που είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο τουρνουά, φτάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση.

Ο Στέφανος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.90 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή αλλά έχει φτάσει και μέχρι το Νο.17, κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Taneli Tenhunen από τη Φινλανδία με 6-1, 6-0. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Αμερικανό Conner Stroud, No.2 στο ταμπλό και Νο.46 στον κόσμο, με 6-2, 7-5. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Γάλλο Guilhem Laget με 6-0, 6-4, αλλά στα ημιτελικά "λύγισε" από τον Ισπανό Francesc Tur, No.3 στο ταμπλό και Νο.45 στον κόσμο, με 6-1, 6-3.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Λετονό Ervins Kapa με 6-0, 6-0, στη φάση των "16" όμως τον σταμάτησε ο Ολλανδός Carlos Anker, No.4 στο ταμπλό και Νο.44 στον κόσμο, με 6-3, 6-2. Ο Anker αξίζει να σημειωθεί πως είχε μια εντυπωσιακή εβδομάδα και έφτασε μέχρι τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό τον Tur με 6-3, 6-3.

Στη 16άδα έφτασε και ο Ραφαήλ Πατρωνίδης, που κατάφερε να κερδίσει τον Λετονό Danila Chebotar με 6-3, 6-1. Στον 2ο γύρο ωστόσο, ο Έλληνας παίκτης ηττήθηκε από τον Ιταλό Luca Arca, No.6 στο ταμπλό, με 6-0, 6-0. Ο Κωνσταντίνος Βαζούρας ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Γάλλο Sebastien Husser με 6-0, 6-1, ενώ ο Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος από τον Σουηδό Hampus Linder-Olofsson, με 6-0, 6-2.