Φιναλίστ ο Διαμαντής στην Πορτογαλία

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής Instagram (@stefanodiamantis)
tennisnews team Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 1:22

Ο Στέφανος Διαμαντής συμμετείχε στον τελικό του διπλού και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του μονού στο VII Open Baia de Setubal της Πορτογαλίας.

Ακόμα μια καλή εβδομάδα είχε ο Στέφανος Διαμαντής, που διεκδίκησε τον τίτλο στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF, μαζί με τον Ολλανδό συμπαίκτη του, Carlos Anker.

Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκαν με bye, κέρδισαν τον Πορτογάλο Francisco Aguiar και τον Ολλανδό Berry Korst με 6-0, 6-0. Στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Γάλλους Nicolas Charrier και Guilhem Laget με 6-3, 6-2, αλλά στον τελικό ηττήθηκαν από τους Ισπανούς Daniel Caverzaschi και Enrique Siscar Meseguer με 6-2, 6-1.

Στο μονό, ο Διαμαντής είχε επίσης πολύ καλή παρουσία, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, κέρδισε τον Ισπανό Siscar Meseguer με 6-2, 7-6 (5) και μπήκε στην τελική 8άδα, όπου ηττήθηκε όμως από τον Caverzaschi με 6-3, 6-1. Ο Caverzaschi βρίσκεται στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης και κατέκτησε τον τίτλο χωρίς να απωλέσει σετ.

Ο Διαμαντής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.71 της παγκόσμιας κατάταξης και επέστρεψε πριν μερικές μέρες στη δράση μετά τις δυο εγχειρήσεις που έκανε και περίπου 1,5 χρόνο απουσίας, θυμίζουμε πως έχει για μεγάλο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το 2021. Θα είναι η 2η φορά αν τα καταφέρει, αφού είχε παίξει και στο Ρίο το 2016.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots