Επέστρεψε το Ancient Messene Open - πρωταθλητής στο διπλό ο Λαζαρίδης

 
Επέστρεψε το Ancient Messene Open - πρωταθλητής στο διπλό ο Λαζαρίδης
tn team Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 - 13:45

Μετά από 2 χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, το Ancient Messene Open, το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις σε αμαξίδιο που διεξάγεται στη χώρα μας, επέστρεψε αυτή την εβδομάδα, με τον Γιώργο Λαζαρίδη να κατακτά την 1η θέση στο διπλό.

Το Ancient Messene Open, το τουρνουά της ITF στο Wheelchair Tennis Tour που φιλοξενείται στη Μεσσήνη, επέστρεψε αυτή τη χρονιά με 2019, για πρώτη φορά μετά την πανδημία, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στο τουρνουά που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Buca Beach Resort, συμμετείχαν 24 άνδρες και 4 γυναίκες από 12 χώρες του κόσμου: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Μαρόκο, Ισραήλ, Σουηδία, Βουλγαρία, Ελβετία, Πορτογαλία και Κροατία.

Στους νικητές υπήρχε και ένας Έλληνας, ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος μαζί με τον Ισπανό Francesc Tur κατέκτησαν το τρόπαιο στα διπλά. Ήταν στο Νο.1 του ταμπλό και δεν έχασαν κανένα σετ οι δυο αθλητές, που κέρδισαν στα προημιτελικά του Γάλλους Anthony Bocle και Olivier Langlois με 6-3, 6-2, στα ημιτελικά τους Πολωνούς Jakub Dominik Bukala και Andrzej Strozynski με 7-6 (1), 6-0 και στον τελικό τον Σουηδό Hampus Linder-Olofsson και τον Γάλλο Nicolas Vanlerberghe, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-4.

Στα μονά, ο Λαζαρίδης έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Στον 2ο γύρο, όπου μπήκε με bye απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Διαλεκτόπουλο με 6-0, 6-2. Στα προημιτελικά έπαιξε με τον Ισραηλινό Adam Berdichevsky, No.2 στο ταμπλό και Νο.31 στον κόσμο, τον οποίο κοίταξε στα μάτια αλλά μετά από ένα πολύ κλειστό ματς ηττήθηκε με 3-6, 5-7.

Την Ελλάδα εκτός από τον Λαζαρίδη και τον Διαλεκτόπουλο, εκπροσώπησαν ακόμα οι Αντώνης Στεφανούρης, Ραφαήλ Πατρωνίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης και Αστέρης Γιαννούδης.

Ο Berdichevsky, μετά τη νίκη του επί του Λαζαρίδη έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου, κερδίζοντας μάλιστα με το συντριπτικό 6-0, 6-0 τον Σουηδό Linder-Olofsson στον τελικό.

Στις γυναίκες, πρωταθλήτρια στα μονά αναδείχθηκε η Zoya Chavdarova από τη Βουλγαρία, ενώ και στα διπλά κέρδισε τον τίτλο, μαζί με την Ιταλίδα Maria Paola Tolu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots