Το πρώτο οικολογικό μπαλάκι τένις από τη Wilson!

 
Wilson
Wilson
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 10:01

Η Wilson, η κορυφαία εταιρία τένις, παρουσιάζει το πρώτο οικολογικό μπαλάκι με την ονομασία Triniti. Ένα ειδικά σχεδιασμένο μπαλάκι τένις, που διατηρεί τα επίπεδα υψηλής απόδοσης που απαιτούνται από αρχάριους και υψηλού επιπέδου παίκτες.

Με στόχο να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό design με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης Wilson LABS, χρησιμοποίησε τελευταίας τεχνολογίας υλικά για να σχεδιάσει από το μηδέν τον πυρήνα και την αίσθηση που προσφέρει το εξωτερικό περίβλημα μιας μπάλας τένις, ενισχύοντας αισθητά τη διάρκεια ζωής της, ενώ παράλληλα αυξάνει τη συνέπεια της απόδοσης. Επιπρόσθετα η συσκευασία της Triniti, είναι από εξ’ολοκλήρου ανακυκλώσιμο υλικό, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία μηχανικής που συνιστούν τα μπαλάκια Triniti. Αρχικά ο πυρήνας της μπάλας ο οποίος είναι κατασκευασμένος από πλαστομερές υλικό. Αυτό το υλικό ζυγίζει λιγότερο από το κλασικό μπαλάκι τένις, επιτρέποντας στους προϊοντικούς σχεδιαστές της Wilson να ενισχύσουν τον όγκο των τοιχομάτων του πυρήνα.

Για τον παίκτη το μπαλάκι Triniti, παρέχει μεγαλύτερη συνέπεια αναπήδησης ώστε να μπορεί να παραμείνει στο παιχνίδι περισσότερο εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο έλεγχο, αίσθηση και περιστροφή. Τα μπαλάκια Triniti διατηρούν τη “ζωντάνια” τους - τη φρέσκια αίσθηση – τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερο από το κλασικό μπαλάκι τένις της Wilson.

oikolofiko mpalaki wilson 1

Το δεύτερο στοιχείο είναι αυτό της αίσθησης. Η ομάδα σχεδιασμού της Wilson, χρησιμοποίησε την τεχνολογία “STR felt”, η οποία είναι κατά 50% πιο ευέλικτη από την αίσθηση που πρόσφερε ένα απλό μπαλάκι του τένις. Η τεχνολογία STR, παρέχει μεγαλύτερη συμπίεση και εστίαση. Για τον παίκτη, αυτό αυξάνει τον χρόνο που το μπαλάκι παραμένει στις χορδές μιας ρακέτας επιφέροντας βελτιωμένη αίσθηση και έλεγχο.

Επιπλέον, αυτές οι καινοτομίες – στον πυρήνα της μπάλας και την αίσθηση - επιτρέπουν στα μπαλάκια Triniti να διατηρήσουν την απόδοση και τη μακροβιότητά τους χωρίς να φυλάσσονται σε πλαστική συσκευασία PET.

Η Triniti διατίθενται σε συσκευασία των τριών μπαλών, είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά και είναι και η ίδια εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμη. Αυτή η αλλαγή στη συσκευασία των προϊόντων είναι μια αξιοσημείωτη στιγμή στη βιομηχανία του τένις. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 5% των κερδών από τις πωλήσεις της Triniti θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Wilson Sporting Goods στην παγκόσμια βιωσιμότητα.

oikolofiko mpalaki wilson 2

Τα sustainable μπαλάκια Triniti θα τα βρείτε διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots