Γραμματικοπούλου στο ΤΝ: "Αποτέλεσμα καλής προετοιμασίας ο τίτλος"

 
Γραμματικοπούλου στο ΤΝ: "Αποτέλεσμα καλής προετοιμασίας ο τίτλος"
tn team Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - 15:57

Επικοινωνήσαμε με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου λίγο μετά τον θρίαμβο του Otocec, όπου κατέκτησε τον τίτλο στη διοργάνωση των 40.000 δολαρίων της ITF.

"Ο τίτλος αυτός είναι το αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας που κάναμε πριν λίγες εβδομάδες με τους προπονητές μου", είπε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο tennisnews.gr, μετά τη νίκη της επί της Σλοβάκας Rebecca Sramkova με 6-4, 6-4, χάρη στην οποία κατέκτησε τον τίτλο στο 40άρι τουρνουά του Otocec στη Σλοβενία.

Αυτός ήταν ο 2ος μεγαλύτερος τίτλος στην καριέρα της Ελληνίδας τενίστριας, που ήταν χωρίς προπονητή την περασμένη εβδομάδα στο Otocec. Το περσινό καλοκαίρι, είχε κερδίσει το WTA 125άρι τουρνουά του Βανκούβερ.

Στη φετινή χρονιά και στη φετινή χωμάτινη σεζόν ήταν ο 2ος τίτλος της, αφού είχε κερδίσει λιγότερο από έναν μήνα πριν το 25άρι του Santa Margherita di Pula, ενώ συνολικά ήταν ο 15ος τίτλος της καριέρας της στα μονά.

Κάνει μια πολύ καλή σεζόν στο χώμα η Βαλεντίνη, ιδίως μετά το τουρνουά του Billie Jean King Cup στο Oeiras της Πορτογαλίας, όπου η Ελλάδα κέρδισε την άνοδο στην 1η κατηγορία. Η Βαλεντίνη είχε κάνει ένα τρομερό τουρνουά στο Oeiras, κερδίζοντας και τα 5 παιχνίδια που έδωσε χωρίς να απωλέσει σετ και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας. 

"Σίγουρα το Fed Cup μου έδωσε μεγάλη ώθηση και από τότε εμπιστεύομαι περισσότερο το παιχνίδι μου. Θα ήθελα με αυτή την αφορμή να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, που μας υποστήριξε στο Fed Cup και γενικά προσπαθούν να μας βοηθήσουν όσο μπορούν", μας είπε η Βαλεντίνη.

Κάτι άλλο που την έχει βοηθήσει, είναι να έρχεται για προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη: "Με βοηθάει επίσης πάρα πολύ να έρχομαι συχνότερα στην Θεσσαλονίκη. Παίρνω τους προπονητές μου από το εξωτερικό και ερχόμαστε για λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη για προπόνηση, κάτι που με βοηθάει και μου δίνει μεγάλη ενέργεια, γιατί βλέπω τους φίλους μου και την οικογένειά μου."

H Βαλεντίνη βρίσκεται ήδη στο Kursumlijska Banja της Σερβίας, καθώς θα παίξει αυτή την εβδομάδα στο 25άρι τουρνουά, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα παίξει στο 60άρι του Ceska Lipa στην Τσεχία, όπου θα συμμετέχει και στο διπλό με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, πριν ξεκινήσει τη σεζόν της στο γρασίδι και την προετοιμασία της για το Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots