Αλλαγή φρουράς: Όταν η Serena κέρδισε την Graf (vids)

 
Steffi Graf Serena Williams
Steffi Graf Serena Williams © Youtube/WTA
tennisnews team Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 - 12:09

Ο τελικός του Indian Wells πριν από 21 χρόνια σήμαινε την αλλαγή φρουράς στο γυναικείο τένις, με την κορυφαία ως τότε Steffi Graf να παραδίδει τα σκήπτρα στην εντυπωσιακή 17χρονη Serena Williams, που θριάμβευσε στο αμερικάνικο τουρνουά.

Η Serena Williams ήταν η μεγαλύτερη προσθήκη στη νέα γενιά του γυναικείου τένις δίνοντας τα διαπιστευτήρια της έπειτα από τον θρίαμβο της στο Indian Wells επί της Steffi Graf.

O τελικός ολοκληρώθηκε με τη Serena να επικρατεί με 6-3, 3-6, 7-5 και να κατακτά τον 1ο σπουδαίο της τίτλο και τον 2ο συνολικά στην μέχρι τότε καριέρα της. Η Αμερικανίδα να σημειωθεί πως αγωνίστηκε στην συγκεκριμένη διοργάνωση από το Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την άλλη πλευρά η πολύπειρη Graf είχε ήδη 21 Grand Slam στην αξιοζήλευτη συλλογή της (πήρε ακόμα ένα, στο Roland Garros την ίδια χρονιά, φτάνοντας συνολικά τα 22), μετρώντας επίσης αναρίθμητα ρεκόρ, τίτλους και εβδομάδες στο Νο.1.

"Νομίζω πως η Serena έχει πολλές δυνατότητες. Σιγά σιγά καταλαβαίνει τι είδους παιχνίδι θέλει να ακολουθήσει. Μέχρι στιγμής δεν είχε καθαρό μυαλό, κάνοντας πολλά λάθη. Προσπαθεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να κάνει τις σωστές επιλογές την κατάλληλη στιγμή. Έχει πάρα πολλά δυνατά σημεία, ειδικά τα σερβίς της. Έχει καλά χτυπήματα και πολύ καλές επιστροφές", ήταν τα λόγια της Steffi Graf για την Williams, μετά την ολοκλήρωση του τελικού.

Η Serena πέτυχε 35 winners, 24 παραπάνω από την Steffi Graf. H Γερμανίδα έκανε επίσης 30 αβίαστα λάθη, ενώ στα 34 σταμάτησε η Αμερικανίδα.

Με την σειρά της και η Serena είχε παραχωρήσει on court δηλώσεις: "Έκανα πάρα πολύ σκληρή προπόνηση από την περασμένη κιόλας σεζόν. Δουλεύω εντατικά και νιώθω επικεντρωμένη στον στόχο μου. Η σκληρή δουλειά μου αρχίζει να ανταμείβεται."

Η Williams στις 14 Μαρτίου του 1999 αγωνιζόταν στον 2ο μόλις τελικό της καριέρας της, διεκδικώντας τον 2ο τίτλο της. Από τότε έχει δώσει "το παρών" σε 97 ακόμα τελικούς, μετρώντας 23 Grand Slam (η κορυφαία επίδοση στην open era), ενώ έχει και την 3η καλύτερη επίδοση στο Νο.1 με 319 εβδομάδες παραμονής, μένοντας πίσω από τις Martina Navratilova (332) και Graf (377).

Ολόκληρη η ιστορική αναμέτρηση:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots