WTA
Swiatek: Πέρασε τη Halep και είναι 1η ενεργή παίκτρια σε εβδομάδες στο Νο.1

 
Swiatek: Πέρασε τη Halep και είναι 1η ενεργή παίκτρια σε εβδομάδες στο Νο.1
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 13:21

Η Iga Swiatek ξεπέρασε αυτή την εβδομάδα το ρεκόρ της Simona Halep και είναι πλέον η εν ενεργεία τενίστρια με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η Swiatek έφτασε τις 65 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ξεπέρασε το ρεκόρ των 64 εβδομάδων της Simona Halep και είναι ήδη η εν ενεργεία παιτρια με τη μεγαλύτερη παραμονή στην κορυφή της κατάταξης.

Το εντυπωσιακό με την 22χρονη Πολωνή είναι πως διατηρείται στην κορυφή για 65 συνεχόμενες εβδομάδες, πλησιάζοντας ήδη στην καλύτερη 10άδα των ρεκόρ ολόκληρης της ιστορίας του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, από το 10ο καλύτερο σχετικό ρεκόρ στην ιστορία της WTA, τις 80 σερί εβδομάδες στο Νο.1 της Martina Hingis, απέχει μόνο 15 εβδομάδες. Το κορυφαίο ρεκόρ μοιράζονται οι Steffi Graf και Serena Williams με 186 εβδομάδες.

Όσον αφορά όλες τις εβδομάδες στο Νο.1, η Swiatek έχει ήδη το 11ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 65, πλησιάζοντας πολύ τη 10άδα και τη 10η Caroline Wozniacki, με 71 εβδομάδες συνολικής παραμονής. Ωστόσο από το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, τις 377 εβδομάδες της Graf, τη χωρίζουν ακόμα σχεδόν... 6 χρόνια παραμονής στο Νο.1!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots